Vreme čitanja: oko 2 min.

Skandalozan komentar NBA zvezde na račun Nikole Jokića: "On je najgori MVP u poslednjih 40 godina..."

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatno...

  • 11
Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Trostruki NBA Ol star, Žilbert Arinas ponovo je "udario" na Nikolu Jokića. Ovoga puta kritikovao je njegove nastupe i MVP titule.

Naime, pre godinu dana Arenas je otišao toliko daleko da je Jokića i Nagetse uporedio sa Timom Dankanom i San Antoniom, uz napomenu da je ljudima bilo dosadno da gledaju kako Sparsi osvajajo titule.

Potom, pre nekoliko nedelja, bivši NBA košarkaš Žilbet Arenas uzburkao je javnost izjavama da je liga smekšala zbog dolaska Evropljana i jasno stavio do znanja da ga to i te kako pogađa!

Gostujući u jednom podkastu, nekadašnji as Golden Stejta, Vašingtona, Orlanda i Memfisa je poručio da to nije stil koji je tipičan za SAD - iako Evropljani kao što su Nikola Jokić i Luka Dončić dominiraju takmičenjem.

Ovoga puta, otišao je korak dalje. On je istakao da je srpski košarkaš najgori MVP u ligi.

- Jokić je verovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u poslednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosek od 35 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 3 ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto neverovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspeo - rekao je Arenas u podkastu "Night cap" i dodao:

- Kada je Jokić 2021. osvojio nagradu, Denver je bio peti ukupno gledano, on je imao 26 poena, 8 skokova i 10 asistencija po meču, šta je istorijski po tome? Centar koji je umalo zabeležio tripl-dabl u proseku. Zamalo, znači nije uspeo, nego je bio blizu, dali su mu. Druga MVP titula je bila kada je Denver bio na 10. mesto u celoj ligi, 28, 8 skokova i 13 asistencija, šta je istorijski po tome? - zaključio je Arenas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    4. april 2024 | 17:19

    Ko je ovaj? Po čemu je on bitan za istoriju NBA?! Samo još jedan isfrustrirani lik, koga se niko ne seća!

  • Јован

    4. april 2024 | 16:40

    Лик је потпуно не битан при том је расиста

  • Skåne

    4. april 2024 | 16:29

    Kme kme kmeee amer glup 😂 Uci vas zadnjih 4 god kosarku iz druge dimenzije 😂 On i Doncic su predobri u svakom segmentu i to vas boli 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA