≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Produžetak u "Derbiju komplet lepinje"! Zlatibor srušio Slobodu, Užičani u poslednjem kolu igraju za Superligu

S. T.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sjajnu utakmicu imali smo prilike da gledamo u Čajetini

  • 0
KK Zlatibor - KK Sloboda Užice Foto: Arena Sport

Lokalni derbi užičkog regiona nikada ne razočara! I ovoga puta su Zlatibor i Sloboda priredili navijačima pravi spektakl u dvorani u Čajetini u okviru 29. kola Košarkaške lige Srbije, a na kraju su Čajetinci bili ti koji su slavili, ali tek posle produžetka i velike drame - 95:89 (81:81)!

Pred ovaj meč, kalkulacije su bile takve da je Slobodi potrebna jedna pobeda iz preostala dva meča da bi se domogla učešća u Superligi, dok je sa druge strane Zlatibor mogao samo da se učvrsti na trećem mestu, pošto ima gori skor i od Vojvodine i od Spartaka.

Pošto je Sloboda izgubila, sada će morati da se okrene poslednjem kolu i utakmici sa Tamišom iz Pančeva na domaćem terenu kako bi obezbedila svoje mesto u Superligi. To bi moglo da se desi i posle ovog 29. kola pod uslovom da izgube i Džoker od Tamiša u gostima i Radnički iz Kragujevca od Dinamika.

Što se tiče današnjeg meča, prosto je neverovatno kako su Užičani uspeli da se vrate u završnih deset minuta i izbore produžetak.

Prvo su na početku meča u prvoj deonici imali minus od 13 poena (20:7), potom i u drugoj deonici u par navrata, a taman kada su se Užičani vratili na samo dva poena minusa na početku drugog poluvremena, usledila je nova serija Zlatibora koji se odvojio na +14 (64:50).

Ni to nije pokolebalo Slobodu, koja je opet prišla na jednocifren minus, da bi potom još jednom bila odbijena na startu četvrte deonice (76:61), ali je zatim usledila neverovatna serija od 20:5 do kraja utakmice kojom se ušlo u dodatnih pet minuta.

Tamo je bilo dosta nervoze, Sloboda je negde na oko minut i po do kraja mogla da povede, ali je neprecizan na liniji za slobodna bacanja bio Petar Bogićević, koji je inače prethodno svojim poenima izborio produžetak za Užičane, nakon što je Vuk Borovićanin promašio sa 45 stepeni za tri poena za pobedu ovog tima.

Zlatibor se trgnuo, Sloboda je ponovo potom imala šansu da dođe na minus jedan, ali je tokom izvođenja slobodnih bacanja Mihaila Mušikića došlo do malog prekida, jer sudije nisu želele da se igra nastavi dok se jedan gledalac nije udaljio sa tribina. Centar Užičana je nakon toga promašio, a Čajetinci su dovršili posao i ostvarili pobedu kroz penal završnicu uz odličnog Brana Đukanovića.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by AdmiralBet Košarkaška Iiga Srbije (@klsoficijalnastrana)

Najefikasniji u timu Zlatibora bio je upravo Đukanović koji je ubacio čak 31 poen uz po jedan skok i asistenciju, dok je Viktor Kovačević došao do 19 poena uz šest uhvaćenih lopti.

U timu Slobode istakao se Petar Bogićević sa 20 poena uz pet uhvaćenih lopti i tri podeljene saigračima, a pratio ga je Džimon Henson sa 19 poena, koji je meč završio polovinom produžetka zbog pet ličnih grešaka.

U drugom meču dana, Spartak je u Leskovcu savladao poslednjeplasirano Zdravlje sa 66:89, tako da Vojvodina neće moći sutra matematički da osigura titulu ukoliko bude slavila protiv Mladosti iz Zemuna.

Subotičane je do pobede predvodio Dušan Radosavljević sa 18 poena, pet skokova i pet uhvaćenih lopti, dok su Aleksandar  Lazić i Miloš Milisavljević ubacili po 11.

U timu Zdravlja, Skot Blenki i Džordan Kalahan su prebacili dvocifren nivo sa 21, odnosno 15 poena.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by AdmiralBet Košarkaška Iiga Srbije (@klsoficijalnastrana)

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 29. KOLO

Petak

Zdravlje Leskovac - Spartak Subotica 66:89

Zlatibor Čajetina - Sloboda Užice 95:89 (posle produžetka)

Subota

Dinamik - Radnički Kragujevac (16.00)

Vojvodina Novi Sad - Mladost Zemun (16.00)

Vršac - OKK Beograd (18.00)

Metalac Valjevo - Čačak 94 (19.00)

Tamiš Pančevo - Džoker Sombor (20.00)

Nedelja

Novi Pazar - Sloga Kraljevo (20.00)

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Jokić ukrao loptu pa dobio saplitanje, na kraju izgubio napad:Ozbiljan bes Nikole zbog odluke sudija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA