Vreme čitanja: oko 2 min.

Sloboda u Užicu savladala Tamiš na zatvaranju KLS i najverovatnije obezbedila nastup u ABA 2 ligi!

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vrlo verovatno ćemo Rosonere iz Užica naredne sezone gledati u regionalnom rangu

  • 0
Aleksa Ćubić, KK Sloboda Užice Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Košarkaši Slobode iz Užica slavili su pred svojim navijačima u "Velikom parku" u okviru poslednjeg, 30. kola Košarkaške lige Srbije, čime su obezbedili peto mesto i ostvarili ogroman uspeh u izuzetno jakoj konkurenciji ove sezone - 81:73.

Da pravila nisu promenjena u poslednji čas na nedavno održanoj Skupštini KLS, Slobodu bismo gledali u Superligi kao petoplasirani tim šampionata, međutim, doneta je odluka da samo Vojvodina i Spartak idu u dalje razigravanje zbog zgusnutog kalendara.

Međutim, Užičani imaju čemu da se raduju, jer su ovim plasmanom najverovatnije sebi obezbedili mesto u ABA 2 ligi za narednu sezonu ili minimum u kvalifikacijama za ovo takmičenje.

Sloboda je ove sezone imala jedan od najmlađih timova u takmičenju, a na kraju je Košarkašku ligu Srbije završila sa 17 pobeda i 13 poraza. Bila je drugi najbolji gost i imala je čak devet trijumfa na strani, što je na kraju bilo presudno.

Večeras protiv Tamiša nije bilo većih problema. Posle prve četvrtine koja je bila ekstremno neefikasna (12:9), sve je došlo na svoje mesto u trećoj i četvrtoj deonici kada je Sloboda uspela da se oslobodi pritiska Pančevaca.

Tokom završne četvrtine Užičani su vodili i sa +16, ali su se na kraju malo opustili i dali Tamišu šansu da ublaži poraz. Pančevcima ovaj meč nije imao rezultatski značaj, jer su već opstali u KLS.

Dvojica Amerikanaca su večeras predvodila Slobodu - Džimon Henson je ubacio 18 poena, dok je Džejlen Finč dodao 14, a krug dvocifrenih su zatvorili mladi Vuk Borovićanin sa 11 poena i iskusni Branislav Đekić sa 10.

U Tamišu, Branislav Terzić je izbrojao do 17 poena uz osam skokova, a Slaven Čupković postigao je 15 poena.

Ekipa Čačka 94 je na domaćem terenu takođe bila bolja od Dinamika (78:52), čime je sezonu završila odmah iza Slobode na deobi šeste pozicije sa Džokerom i Radničkim iz Kragujevca.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 30. KOLO

Četvrtak

OKK Beograd - Metalac Valjevo 111:96

Petak

Džoker Sombor - OKK Novi Pazar 90:79

Zdravlje Leskovac - Vršac 90:103

Radnički Kragujevac - Zlatibor Čajetina 72:55

Mladost Zemun - Spartak Subotica 82:79

Subota

Čačak 94 - Dinamik 78:52

Sloboda Užice - Tamiš Pančevo 81:73

Sloga Kraljevo - Vojvodina Novi Sad 91:99

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Bruno Kaboklo posle Valensije: Evo šta je rekao košarkaš Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA