≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener Derbija otkrio glavni razlog šokantnog poraza od Zvezde posle +18: "Nije bilo do taktike, već..."

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dejan Jakara istakao ofanzivne skokove rivala

  • 0
Dejan Jakara Printscreen: Twitter/KK Crvena zvezda Meridianbet

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da pobede Studentski centar posle velike drame i preokreta 83:81 u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige.

Crveno-beli su gubili 18 poena razlike, a onda su uspeli da zaigraju mnogo bolje i izbore važan trijumf. Posle meča, trener Studentskog centra Dejan Jakara je istakao da je ključ poraza njegove ekipe bio ofanzivni skok Zvezde u poslednjoj deonici.

- Ja bih čestitao ekipi Zvezde za pobedu. Možda ne bi bilo nezasluženo da smo i mi dobili. Pokazao se kvalitet u zadnjoj četvrtini. Primili smo 7 trojki i četiri iz ofanzivnog skoka. Bili smo u odbrani ok do poslednje četvrtine. Oni su ogromni i vrlo je teško zatvarati. Imali su 9 napadačkih skokova u četvrtoj četvrtini, ukupno 18 i mislim da je to odlučilo utakmicu - istakao je trener Studentskog centra.

Usledila su pitanja novinara, a jedno se odnosilo na nastavak plej-ofa i da li će podići "belu zastavu" nakon ovako šokantnog poraza.

- Naravno da nismo. U svim intervjuima sam rekao da ne idemo u Beograd sa belom zastavom. Mi ćemo se spremiti. Taktički su igrači bili na vrhunskom nivou. Na kraju, nisu mogli da uhvate skok, to nije taktika već i "fizika" Zvezda ima igrače kakvi su Teodosić i Nedović. Moramo da nastavimo kao i do sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA