≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čović odgovorio navijačima koji su vikali "Uprava napolje", dotakao se i Partizana

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Govorio je predsednik Zvezde i o budžetu

  • 6
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Povike određenog dela navijača Crvene zvezde protiv uprave košarkaškog kluba, prokomentarisao je i sam prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović!

Zvezda je u ponedeljak veče tesno slavila protiv Studentskog derbija rezultatom 83:81, gubila je u Areni čak sa 18 razlike, navijači su pevali "Uprava napolje, a Čović je u emisiji "U obruču" rekao:

- Ta priča oko navijača, Delije bljuju vatru, a ono neko sa Instagrama prenet. Mi pratimo to medijski i vidimo kakva se atmosfera pravi. Mi neuspešni sa šest trofeja, i 36 miliona budžeta, a neki sa jednim trofejom i 60 miliona evra. Evo i večeras je jedna grupa vikala "Uprava napolje." Nikakav problem. Dođite, ko misli da može bolje. To sam prevazišao i sa mojim sinom dok je bio, dok su bili naručene parole "kupi mi tata klub". Niti se merim, ko može bolje, slobodno - rekao je Čović i nastavio:

- Kao kod pogođenih igrača, nije lako, igrati sezone u kojima igrate sezone osvajate triple krune i dugujete četiri plate. U košarci su svi zaštićeni, trener ima ugovor, igrač isto, sudijama ne smete ništa. Niko u medijima ne piše kakav je tretman Zvezda imala kod sudija, kada poredite i u ABA ligi, mi smo sve statističke podatke izvukli. Najgori tretman u suđenju su imali FMP i Budućnost. Odnos između nas i Partizana je da mi pravimo četiri faula više. A najbolji tretman ima Zadar.

Na konstataciju da je Zvezda samo jednom igrala TOP 8 i još jednom bila blizu, kada ih je Darušafaka u finišu sezone pretekla, Čović se nadovezao:

- Jeste, kada je Fenerbahče trebalo da pobedi Darušafaku, a Željko Obradović je vodio Fener i nije pobedio.  Prošle sezone je bilo 17 pobeda i 17 poraza, bili smo blizu, bili smo 10. da je bio plej-in. Kako bi vi najavili novi početak sezone, bili bismo osmi, bila bi loša sezona, ima niz faktora koji utiče, nemam razloga da se pravdam i upoređujem sa drugima. Nikada nismo imali zatvoren budžet do kraja, naš budžet nije 20 miliona kao kod nekih, nemamo crni deo budžeta, kod nas je 12 miliona bruto, lako možete da izračunate budžet. Igrači ne smeju da pređu 60 odsto od budžeta. 12,2 miliona je budžet za nas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA