Vreme čitanja: oko 2 min.

Sutjeska ne odustaje pre revanša sa Vošom u četvrtfinalu ABA 2: "U Novi Sad ne dolazimo sa belom zastavom"

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikšićani imaju pet poena minusa

  • 0
KK Sutjeska, Miloš Minić Foto: ABA 2 liga / KK Sutjeska Elektroprivreda / Foto MM

Košarkaši Sutjeske iz Nikšića u sredu od 17.00 časova gostovaće ekipi novosadske Vojvodine u revanš meču četvrtfinala ABA 2 lige. Lale imaju +5 iz prvog duela i pokušače da pred svojim navijačima obezbede mesto među četiri najbolje ekipe ovog takmičenja.

Ipak, njihovi rivali neće se tako lako predati, pa tako trener Sutjeske, Miloš Minić nagoveštava veliku borbu i tvrdi da Sutjeska neće doći u Novi Sad sa belom zastavom.

- Analizirajući prvu utakmicu, stava sam da smo mogli puno bolje, naročito u odbrani. Nismo ispoštovali neke taktičke stvari koje smo spremali, posebno u fazi defanzivnog skoka. Generalno, rezultat je dobar koliko mi nismo bili dobri u defanzivnim zadacima. Pokušaćemo da ispravimo greške u meču koji nam sledi u Novom Sadu i ako te greške svedemo na minimum - što se tiče defanzivnog skoka i defanzivne tranzicije, što su radni elementi - sigurno da nismo bez šansi. Naprotiv, mi defanzivno igramo mnogo bolje i moramo da odigramo sjajnu utakmicu u odbrani. Za prvu utakmicu nismo imali Vladimira Tomaševića, koji je tek počeo da trenira i Iliju Goranovića, koji je tri dana bio pod temperaturom i terapijama, a stavio se na raspolaganju. Velika zahvalnost momcima što su se stavili na raspolaganju treneru i klubu. U Novi Sad ne idemo sa belom zastavom. Daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače - rekao je Minić.

Prvotimac Sutjeske, Nikola Kočović kaže da njegov tim i dalje ima velike šanse da izbori polufinale, iako neće biti favorit.

- Imamo deficit od pet poena nakon prvog meča, što nismo očekivali. U igri smo, mislim da imamo šanse da izborimo polufinale. Idemo u Novi Sad da probamo da nadoknadimo pet poena deficita, da pobedimo i prođemo u polufinale. Znamo gde smo grešili u prvoj utakmici. Sigurni smo da možemo bolje da odigramo - i u odbrani i u napadu. Tražićemo našu šansu da izborimo polufinale. Vojvodina ima sjajnu ekipu, igraju odlično cele sezone. Neće biti lako, ali je sportski nadati se - dodao je nekadašnji košarkaš Mege i Borca iz Čačka.

Meč se igra u maloj sali dvorane "Spens" u Novom Sadu u sredu od 17.00 časova, a ulaz je besplatan. Duel će suditi Damir Javor sa svojim bratom Edom, a preostali sudija je Sašo Petek, svi su iz Slovenije.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović: Voleo bih da se neke nove generacije obraduju Evroligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA