≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Jović i Džimi Batler moraju na "popravni": Siksersi se "vratili iz mrtvih" i posle -14 srušili Majami

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatan meč u FIladelfiji...

  • 0
Majami Hit Filadelfija Seventisiksers Foto: Tanjug/AP

U više nego dramatičnom okršaju punom preokreta košarkaši FIladlefije obezbedili su mesto u plej-inu pošto su "eliminisali" prošlogodišnjeg učesnika velikog NBA finala, ekipu Majamija sa 105:105. Seventisiksersi su stigli do pobede nad Hitom nakon što su uspeli da nadoknade zaostatak od 14 poena.

Nejefikasnijiu pobedničkom timu bili su Džoel Embis, koji je ostvario dabl-dabl od 23 poena i 15 skokova, a Batum 20 poena. U poraženom Majamiju, najefikasniji je bio Tajler Hirou sa 25 poena, a pratio ga je Džimi Batler sa 19. Srpski reprezentativac Nikola Jović odigrao je 14 minuta i postigao pet poena i 5 asistencija.

Prvo poluvreme obeležila je dominacija Hita. Trener tima sa Floride Erik spolstra forsirao je zonsku odbranu koja je stvorila velike probleme 76ersima. Ovakav način igre zahtevaoje mnogo šuteva sa distance, a upravo u tom segmentu Filadelfija se mučila i pogodila samo 32.6% šuteva iz igre u prvom poluvremenu. Tako, serija od 9-0 Majamija, završena trojkom Tajlera Hiroa, donosi Majamiju vođstvo od 51-37, a sve ovo izazvalo je zvižduke domaćih navijača u Vels Fargo Centru.

Ipak, posle 51:39 na poluvreme usledilo je "buđenje". Razigrao se Džoel Embid, a od presudnog značaja bila je i rola Nikolasa Batuma.

Embiidov povratak nakon povrede kolena koji ga je držao van terena tokom većeg dela sezone, bio je od vitalnog značaja. Batum sa klupe je takođe imao značajnu ulogu, postigao je Francuz petu trojku, od ukupno šest, na početku četvrte četvrtine i tada doneo vođstvo svom timu 79-76. Uz to, Majamiju na ruku nije išla ni povreda kolena Džimija Batlera koji je morao da napusti meč.

Uz to, Batum je ulogu junaka poneo posle  odličnog defanzivnog učinka i blokade šuta Tajlera Hiroa za tri poena 26 sekundi pre kraja. Potom, Meksi donosi pet poena prednosti što se ispostavilo kao nedostižna razlika, te su gosti na kraju uspeli samo da ublaže neizbežni poraz posle kojeg će popravni tražiti kroz duel sa boljim iz susreta Čikago - Atlanta.

Sa ovom pobedom, Filadelfija je obezbedila sedmo mesto Istoka i u plej-ofu će igrati protiv Njujorks Niksa uprvom kolu. Sa druge strane, poraz je doneo Majamiju mogućnost da odigra još jedna meč za osmo mesto, pa će se u narednoj rundi sastati sa boljim iz duela Čikaga i Atlante.

Prva utakmica između Niksa i FIladelfije zakazana je za subotu u MadisonSkver Gardenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA