≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Vojvodina nastavila put ka ABA ligi: "Novi Sad se uželeo dobre košarke, možemo još da podignemo atmosferu"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Trener Vojvodine analizirao je i narednog protivnika, kao i predstojeći meč protiv FMP-a u Superligi Srbije

  • 0

Košarkaši Vojvodine su juče pobedom u novosadskoj hali "Spens" u revanš meču protiv Sutjeske iz Nikšića (81:70, ukupno 170:154) obezbedili plasman u polufinale ABA 2 lige, gde će se sastati sa Podgoricom koja je iznenadila Zlatibor iz Čajetine u dvomeču.

Novosađani su vodili gotovo od samog početka do kraja utakmice, na poluvremenu čak i sa izuzetno ubedljivih 25 poena, ali su Nikšićani uspeli da ublaže poraz i časno se oproste od ovogodišnjeg nastupa u ABA 2 ligi. Sa druge strane, Vojvodina i dalje sanja o plasmanu u elitni rang.

Trener novosadske ekipe, Miloš Isakov-Kovačević u izjavi posle utakmice istakao je da je Vojvodina odigrala odlično prvo poluvreme i da je to prelomilo meč.

- Mislim da smo odigrali odlično prvo poluvreme, pre svega defanzivno i iz toga smo mogli da vidimo da smo kroz određeno trčanje nakon nekih pet-šest minuta mi ti koji dominiramo u tempu i da nakon tog rezultatskog čepa na 20:11, gde su bila tri-četiri poseda bez poena na obe strane, da mi budemo ti koji su otišli na osetniju razliku. U drugom poluvremenu smo imali određeni pad, to nam se nije obilo o glavu ovaj put, ali gledaćemo da smanjimo te oscilacije u igri koliko god je to moguće - analizirao je meč trener Vojvodine.

Publika se u velikom broju pojavila u "Spensu" za razliku od nekih prethodnih mečeva, pa je preko 1.000 Novosađana bodrilo Vojvodinu protiv Sutjeske.

- Sala je bila puna, hvala navijačima puno što su došli. Mislim da se Novi Sad uželeo dobre košarke i mislim da su navijači danas mogli da vide odlične ekipe, posebno u prvom poluvremenu što se tiče Vojvodine. Sve smo glasniji i glasniji, što je važno, ali mislim da možemo da podignemo atmosferu na još jedan viši nivo kako bi ovaj teren bio vruć. Mi smo ove sezone doživeli samo jedan poraz na domaćem terenu i to od ekipe MZT-a - dodao je Isakov-Kovačević.

KK Vojvodina - KK Partizan Foto: Nikola Tomić

Sledi duel sa Podgoricom, za koju trener Vojvodine smatra da se nalazi u ubedljivo najboljoj formi od svih timova koji su preostali u ABA 2 ligi.

- Očekujemo trenutno po mom mišljenju ekipu koja se nalazi u najboljoj formi u ABA 2 ligi. Ekipa Podgorice koja je pokazala u dva meča sa Zlatiborom da izgleda izvanredno i fenomenalno. Sva sreća da se četvrtfinale, polufinale i finale igraju u dve utakmice, jer da se igralo u onih pet dana kao prošle godine, mislim da bi Podgorica osvojila taj ABA 2 turnir, da se on igrao ove prošle sedmice od srede do srede. Izgledaju fenomenalno, sve čestitke njihovom stručnom štabu i igračima, vidi se da su izuzetno dobro tempirali formu, a nama je da odemo i da probamo da izađemo kao pobednici iz tog duela. 

Ono što posebno može da raduje trenera Vojvodine, ali i sve navijače jeste povratak Luke Ašćerića na parket. On je odigrao svoj prvi meč posle 23 dana i povrede plućne maramice koju je doživeo na poslednjem balonu ABA 2 lige u Širokom Brijegu.

- Luka Ašćerić se polako vraća, odradio je dva treninga sa ekipom, danas je uzeo određenu minutažu i očekujemo da u narednom periodu bude od još veće koristi ekipi.

Luka Ašćerić, Zoran Nikolić, KK Vojvodina Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Ipak, ono što prvo sledi Vojvodini je meč sa FMP-om u okviru Superlige, koji je nekako "uleteo" u zao čas, baš kada slede najvažnije utakmice sezone za Novosađane u ABA 2 ligi.

- Superliga ide, bez vremena za trening, bez vremena za pravi oporavak. Ne znam šta da vam kažem, meni je samo krivo što smo mi u takvoj situaciji da bez pravog trenažnog procesa idemo na najvažnije utakmice ove godine. To sam rekao i pre ove utakmice, Sutjeska i Podgorica su odložili svoje utakmice, pre nego što su odigrali četvrtfinalne mečeve protiv srpskih ekipa i vidi se na primeru Podgorice koliko im je to značilo. Izuzetno izazovan vremenski period je ispred nas i pokušaćemo da u kratkom periodu oporavimo ekipu i pripremimo obe utakmice.

Upitan je trener Vojvodine da li je klub pokušao da pomeri utakmice Košarkaške Superlige?

- Pa ne moguće je, to je neizvodljivo. Dolazila je ta odluka u poslednji čas, da li će se igrati na razliku, na dve dobijene utakmice... Situacija je takva, kakva je. Svesni smo da je to zbog reprezentacije Srbije, koja je na prvom mestu i koja treba da počne pripreme na vreme. Činjenica je da je to otežavajuća okolnost za Vojvodinu i za Spartak u ovom trenutku - zaključio je trener Miloš Isakov-Kovačević.

(Telegraf.rs)

Video: Nerealan pogodak Stefana Savića u stilu Dušana Kecmana sa više od pola terena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA