≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jago i Kaboklo dobili novog selektora: Legendarni Hrvat preuzima reprezentaciju Brazila

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponovo na istom mestu...

  • 1
Aleksandar Aco Petrović, selektor Brazila Fot. Wojciech Figurski / 058spor / Zuma Press / Profimedia

Legendarni hrvatski košarkaš i trener Aco Petrović vratio se na klupu nacionalne selekcije Brazila. Ovu informaciju potvrdio je i tamošnji Košarkaški savez na svom zvaničnom sajtu.

Ovaj 65-godišnji stručnjak je tokom karijere već predvodio Karioke od 2017. do oktobra 2021. godine, a sada će pokušati da selekciju odvede na Olimpijske igre koje se održavaju u  Parizu.

U svom prvom mandatu uspeo je da Brazilce odvede na Svetsko prvenstvo 2019. godine. Selekciju je predvodio na 33 utakmice te ostvario 26 pobeda protiv selekcija kao što su Argentina, Hrvatska, Grčka, Novi Zeland, Poljska.

- On je cenjen širom sveta i zna sa kakvim izazovima ćemo se suočiti protiv evropskih timova na ovoj predolimpijskoj igri. On ima naše potpuno poverenje, uz Splitera i ceo CT - istakao je predsednik Košarkaškog saveza Brazila Gaj Pejšoto mlađi.

Aleksandar Aco Petrović, selektor Brazila Fot. Wojciech Figurski / 058spor / Zuma Press / Profimedia

U periodu u kojem je bio selektor Brazila, Petrović je u  tim uveo imena poput Jaga, Gi Santosa i Didija, koji su sada na međunarodnoj sceni, u Evroligi, Evrokupu i NBA.

Aco Petrović nije krio zadovoljstvo nakon ponovnog imenovanja na mesto selektora, a zahvalio se i predsedniku saveza.

- Veoma sam srećan što sam se vratio da komandujem timom Brazila. Sada je vreme da se fokusiramo na predolimpijske igre u potrazi za olimpijskim mestom za Pariz - rekao je Petrović.

Podsećanja radi, Brazil će u periodu od 2. do 7. jula odmeriti snage sa Kamerunom i Crnom Gorom. Drugu grupu čine Letonija, Filipini i Gruzija, a samo šampion ide na Olimpijske igre.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović: Voleo bih da se neke nove generacije obraduju Evroligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA