Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki problem za Zvezdu: Nikola Topić neće igrati u eventualnom finalu ABA lige?!

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bar tako deluje na prvu...

  • 4
Nikola Topić, KK Crvena zvezda, KK Partizan Foto: MN Press/Nebojsa Parausic

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su veoma lako da slave protiv Mege sa 103:73 u prvom meču polufinalu ABA lige, te su tako stekli i prednost i prvu meč loptu za finale, gde će ih čekati duel protiv boljeg iz serije Partizan - Budućnost, gde crno-beli imaju prednost od 1:0.

Zvezda je protiv Mege pokazala jednu veoma zrelu i lepu na oko košarkašku utakmicu. Poletni su bili crveno-beli, praktično im je sve išlo od ruke, o čemu govori i činjenica da su se svi igrači upisali u strelce, dok je epitet igrača meča poneo Nikola Topić, mladi 18-godišnji košarkaš, koji je sezonu počeo upravo u Megi.

Topić se tek nedavno vratio posle povrede i odmah je pokazao da je važan šraf u ekipi Janisa Sferopulosa, ali, čini se kao da ni Grk, a ni Zvezda neće moći da računaju na njega u finalu, odnosno, u dobrom delu eventualne finalne serije!

Naime, Nikola Topić se već ranije prijavio za NBA draft, gde mu se predviđa i izuzetno visoko mesto. Topić je jedan od 78 igrača koje su timovi iz NBA lige pozvali na "Draft kombajn", koji se održava od 12. do 19. maja u Čikagu.

Zanimljivo, Topić je na ovoj listi stavljen među šest najvećih talenata u čitavoj klasi, što znači da će sigurno biti visoko rangiran, ukoliko se dopadne ostalima. Osim njega, na listi od 78 igrača se nalazi i Nikola Đurišić iz Mege.

Samim tim što je pozvan i što se od njega mnogo očekuje, izuzetno su male (skoro i ne postoje) šanse da Nikola Topić otputuje u Čikago, a ukoliko je suditi prema trenutnom kalendaru ABA lige, mladi plejmejker će propustiti tri utakmice finala, koje su na programima - 13. 15. i 19. maja. Takođe, male su verovatnoće da bi bio spreman i za eventualnu četvrtu koja je na programu 21. maja, te bi tako odigrao samo eventualnu majstoricu 25. maja.

Naravno, ABA liga još nije potvrdila ove termine, te ostaje da sačekamo i Jadransku ligu i njenu odluku, ali i to šta će uraditi Nikola Topić u susret ovom "kombajnu".

(Telegraf.rs)

Video: Ovacije za Nikolu Topića prvi put nakon što je izašao na parket protiv Mege

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • To

    4. maj 2024 | 08:12

    je fantastična vest,on ne može da pogodi okean sa brodske palube.

  • Dule

    4. maj 2024 | 09:37

    Sa njim 0:3, bez njega 0:3! Ne vidim razliku

  • tirana vas voli

    4. maj 2024 | 09:32

    aha pocelo je kmecanje..mi navijaci partizana cemo platiti doktore da ga oporave--neka igra finale da posle ne bude..eh da je igrao on..isto vam je ne gine vam metla mali albanski klubu...tirana vas nece slaviti pole finala u koje vas gura drzava..ovuda dalje ne mozete--

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA