Vreme čitanja: oko 1 min.

Andrej Žakelj posle poraza: "Kada smo ostali bez Ferela ponestalo je snage i koncentracije..."

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podgoričani bili ravnopravan takmac do poslednje deonice

  • 1
Andrej Žakelj Foto: Printscreen/Youtube/BC Partizan TV

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale ABA lige, pošto su u trećem polufinalnom meču u Areni savladali podgoričku Budućnost rezultatom 100:86.

Nakon meča svoje utiske izneo je i trener crnogorske ekipe, Andrej Žakelj.

- Prvo poluvreme smo odigrali na nivou, pogotovo napadački, lopta je kružila, imali smo ideju kako da mučimo Partizan kretanjem lopte i brzim napadima. Trebalo je da igramo čvršću odbranu, energetski nismo bili na nivou kao prošlu utakmicu. Kada smo ostali bez Ferela ponestalo je snage i koncentracije, to je Partizan iskoristio. Nemam šta da zamerim igračima, pokazali su dobru košarku i imaju korektan odnos otkako sam došao. Zahvaljujum im na podršci koju su mi dali. Odigrali smo dosta dobrih mečeva - rekao je Žakelj, a onda nastavio:

Ostali smo bez plejmejkera, Mekinli Rajt je dva sata pre utakmice primio infuziju. to nam baš nije išlo naruku, kao ni situacija sa Rajtom koji na kraju nije znao gde je. Čestitam momcima na plej-ofu i dosadašnjem nastupu.

Podgoričani su u trećem kvartalu ostali bez Jogija Ferela koji je isključen sa meča.

- Posle isključenja Ferela, i da je loše igrao, mislim da bismo bili mnogo bolji. Nema toliko to veze sa njim, koliko sa tim da je Partizan dobro iskoristio situaciju. Pritisli su jako Rajta, bio je dehidrirao, odigrao je i bolje nego što sam očekivao. Bio je Partizan mnogo agresivniji nego u prvom poluvremenu, mi nismo dobro reagovali. Na kraju je zasluženo otišao u finale - završio je Andrej Žakelj.

Prvi finalni duel između Partizana i Crvene zvezde na programu je u ponedeljak sa početkom od 20.30 časova, a domaćini su crveno-beli.

(Telegraf.rs)

Video: Jogi Ferel isključen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grew

    10. maj 2024 | 23:34

    Bravo na iskrenosti. Dobar ste tim ali partizan je bolji i to je pokazao. Steta sto i zvezda to ne prizna nego se kriju kada puknu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA