Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaški savez hitno reagovao i suspendovao Milana Gurovića zbog tuče na meču juniora

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cela situacija dobila je svoj epilog...

  • 8
Milan Gurović Foto: Marko Jovanović

Košarkaška javnost je u šoku nakon incidenta na završnom turniru juniorske Kvalitetne lige, gde je došlo do fizičkog obračuna između igrača Reala i Vizure. Kao odgovor na ovaj nemili događaj, Košarkaški savez Beograda (KSB) preduzeo je hitne mere, uključujući privremenu suspenziju Milana Gurovića, vlasnika kluba Real, i nekoliko igrača oba tima.

Komesar Kvalitetne juniorske lige, Marko Strika, potvrdio je za Sport Klub da su izrečene privremene suspenzije dok se ne donese zvanično mišljenje nadležnih organa.

- Čekamo da nadležni donesu zvanično mišljenje, pa tek onda možemo da preduzmemo konkretne mere. Do okončanja postupka, koji vode disciplinski organi KSS, privremeno su suspendovani Milan Gurović i nekolicina igrača Reala i Vizure. Tek kada nam stignu izveštaji zvaničnih lica turnira i organa KSS biće donete konačne odluke kolika je čija odgovornost u incidentu - istakao je Strika.

Pored suspenzija, Realu je oduzeto domaćinstvo završnog turnira, što je dodatno otežalo situaciju za ovaj klub. Turnir će se nastaviti prema planiranoj satnici u „Maloj Areni“ u Novom Beogradu, ali bez prisustva publike. Današnji termini utakmica su zakazani za 17.00 i 19.30 časova, dok će se u nedelju igrati od 12.00 i 14.30 časova.

Strika je potvrdio da suspendovani Milan Gurović i igrači neće moći da prisustvuju nastavku turnira u „Maloj Areni“.

Ovaj incident bacio je senku na mlade talente i nadolazeće zvezde košarke, a košarkaška javnost s nestrpljenjem iščekuje završetak istrage i konačne odluke nadležnih organa.

(Telegraf.rs/Sport Klub)

Video: Koš Spartaka za osvajanje titule i plasman u ABA ligu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SALAHUDDiN AYYUBi

    17. maj 2024 | 18:19

    Zvezdas pa Delija udario na djecu 🤣🤣🤣🤣 pravo lice nekoga koji nosi dres boje koja je prefiks za bordele i zene koje prodaju svoje ja ... Milanka Milanka 😀😀

  • Ups

    17. maj 2024 | 18:30

    I opet moj milane...

  • Igor

    17. maj 2024 | 19:56

    Navikao da tuče ženu, pa sad i na decu krenuo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA