Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je Naneli rekao policiji o tuči s Lazarevićem: "Držao me za vrat, hteo je da me udari, ali instinkt..."

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Amerikanac je ispričao svoju verziju

  • 33
Džejms Naneli, KK Partizan Foto: Mileta Mirčetić

Nakon što je u javnost isplivao iskaz Stefana Lazarevića iz policije o tuči sa Džejmsom Nanelijem, sada su se pojavile i reči Amerikanca koje je izrekao u policiji tokom saslušanja nakon ovog incidenta.

Podsetimo, Džejms Naneli i Stefan Lazarević su se sukobili pred treću utakmicu finala ABA lige, nakon koje su obojica propustili ovaj, ispostaviće se, finalni duel u kom je Zvezda došla do titule.

SportKlub je već objavio iskaz Lazarevića, a sada je isti mediji u etar pustio i reči Džejmsa Nanelija iz policijske stanice.

Izjavu Džejmsa Nanelija prenosimo u celosti.

- Dana 19. 5. 2024. godine ja sam kao član Košarkaškog kluba Partizan došao sa svojim klubom na zakazani pripremni trening u 10 časova u Beogradsku areni. Sam trening je trajao oko sat vremena i oko 11 časova posle završetka treninga ja sam se sa terena za košarku hodnikom uputio ka svlačionici. U jednom trenutku ja sam prolazio pored svlačionice košarkaša Crvene zvezde i tek što sam je prošao ispred mene je bio Džejlen Smit na korak ili dva.

- Kada sam prošao Zvezdinu svlačionicu čuo sam muški glas koji mi se obratio pretećim tonom rečima na engleskom: ‘What’s up!’, te smo se Džejlen Smit i ja instiktivno okrenuli i tada sam video da se radi o košarkaškom igraču Crvene zvezde Stefanu Lazareviću. Kada sam se okrenuo ka Stefanu, ja sam mu se upitno obratio rečima: ‘Whats up?’, a onda mi se Stefan na engleskom jeziku obratio rečima: ‘What the fuck was that about last game?’, a ja sam mu odgovorio rečima: ‘What do you mean?’, da bi Stefan zatim krenuo da mi prilazi i unosi mi se u lice.

- Ja sam potom napravio korak unazad kako bi se povukao od njega, da bi me nakon toga Stefan uhvatio svojom desnom rukom s prednje strane za vrat i tako me držao, da bi nakon toga krenuo da me udari u predelu lica, ali sam se ja telom izmakao u stranu i svojom levom rukom sklonio njegovu desnu ruku sa vrata i instinktivno desnom rukom udario u predelu glave.

- Kako su mi patike bile odvezanih pertli a verovatno sam se okliznuo na odložene upotrebljene peškire, ja sam pao na pod na desni bok pokušavajući da odmah ustanem, ali je Stefan odmah skočio na mene i rukom mi je gurao glavu prema podu. Kada me je Stefan napao, Džejlen Smit je pokušavao s leđa da ga odvoji od mene, ali nije bio dovoljno snažan da to uradi u potpunosti, da bi onda prišao Zvezdin igrač Trej Tompkins koji je pomogao Džejlenu Smitu da ga u potpunosti odvoji od mene.

- Uspeo sam da ustanem i tada su prišli ostali igrači Crvene zvezde kako bi smirili celu situaciju“, napisano je u policijskom zapisniku.

(Telegraf.rs)

Video: Skandal u Areni: Tuča Nanelija i Stefana Lazarevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    21. maj 2024 | 12:29

    Odlicno te naucio Rumenoglu sta da kazes? Isto i Ledeja uci da poverdjuje najbolje protivnicke igrace. Strasno, kakvo zlo je u tom klubu?!!!

  • Pop

    21. maj 2024 | 12:57

    Amerikanci nas Bombarduju,uzimaju nam Milione,udaraju nas to je Srbija. Da je to uradio u Americi sta bi mi bila kazna.

  • Vučko

    21. maj 2024 | 14:01

    Pamtim Partizan iz vremena Kiće, Praje, Marića... Potom iz vremena Divca, Paspalja, Đorđevića... Uživao sam gledajući te utakmice. Vrhunski košarkaši i sportisti i veliki ljudi. Pamtim Partizan i iz vremena Vujoševića. I tu je bilo vrhunskih košarkaša i bez obzira na loše odnose između Zvezde i Partizana i poneke incidente na terenu (Nelson-Milutinov, Pavlović-Lazić, Murić-Dženkins...) nikada nije bilo ovoliko mržnje koju podgrijavaju strani igrači koji se zovu Lesor, Ledej, Naneli, pa čak i Panter. Tvrdim da su ovo najprljaviji igrači u bogatoj klupskoj istoriji Partizana kojih bi se svaki realni navijač Partizana trebao stidjeti. Pored takvih, svi ostali normalni i pristojni košarkaši Partizana koji su brojčano u većini nemaju nikakve šanse jer je ovu četvorku izabrao i doveo VELIKI MAG kod koga su nedodirljivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA