≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Borila se Mega, ali slavio Partizan: Crno-beli uz dosta muke došli do prve pobede u polufinalu SLS

Vreme čitanja: oko 9 min.

Obradović je uspeo da obezbedi važnu pobedu.

  • 22
KK Partizan - KK Mega Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana dočekali su ekipu Mege u polufinalnom meču košarkaške Superlige Srbije u "Beogradskoj areni" i slavili su rezultatom 82:72, po četvrtinama 22:22, 18:20, 23:13, 19:17.

Utakmica je počela izjednačeno, a Partizan je brzo preuzeo inicijativu. Avramović i Trifunović su svojim preciznim šutevima doprineli vođstvu, ali Mega je uspela da se održi u igri zahvaljujući dobrim potezima Đurišića i Jelavića. Kraj četvrtine obeležio je Ilijasolu sa trojkom, izjednačivši rezultat na 22:22.

Mega je u drugoj četvrtini uspevala da održi korak sa Partizanom, uz nekoliko brzih serija poena. Međutim, crno-beli su koristili greške protivnika, a Ponitka je briljirao u odbrani i napadu. Uprkos čestim greškama i promašajima sa obe strane, Partizan je održavao minimalnu prednost, završivši poluvreme rezultatom 42:40.

Partizan je u trećoj četvrtini pojačao odbranu, što je rezultiralo serijom blokada i presudnih skokova. Avramović i Smailagić su pogađali važne šuteve, dok je Mega pokušavala da se vrati u igru preko Đurišića i Markovića. Krajem četvrtine, crno-beli su uspeli da se odvoje na 63:55.

U poslednjoj deonici, Partizan je održavao prednost, ali Mega se nije predavala. Serijom poena Jovića i Đurišića, gosti su uspeli da smanje zaostatak na pet poena, ali ključni trenuci pripali su Partizanu. Trifunović i Ponitka su pogađali važne slobodne bacanja, a Avramović je bio nepogrešiv u prodorima. Mega je pokušavala da se vrati šutevima za tri poena, ali je Partizanova odbrana bila neprobojna.

Neočekivani MVP ove utakmice bio je Uroš Trifunović, koji je postigao 23 poena, osam skokova i imao indeks 25. Avramović je dodao 16, Panter 15 poena, dok su ostali bili jednocifreni.

U ekipi Mege Jović je imao 15 oena, dok je Đurišić dodao 15 uz sedam asistencija. Kovačević je ubacio 12 poena.

Druga utakmica se igra 27. maja od 20 časova u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 82:72 - Trifunović postiže još dva poena, a onda Mega promašuje polaganje. Ponitka na prodoru, odličan roling i Ilijasolu pravi faul na njemu, te mu daje dva slobodna bacanja. Precizan ovog puta pri poba pokušaja Poljak. Ledej fauliran i imaće dva slobodna bacanja. Nepotrebno jak faul na polaganju, Kaboklo je udario Jovića, ali Ponitka je sa leđa bio daleko grublji. Samo dva bacanja. Precizan oba puta Filip. Sada Kovačević pravi faul i daje dva bacanja Avramovića.

8. minut - 74:69 - Avramović probija Markovića i poentira prelako na polaganju, lep potez Partizanovog beka. Trifunović pravi treću ličnu grešku, ponovo će biti bacanja za Đurišića. Ilijasolu napada Smailagića, diže trojku i pogađa preko ruke. Mega je spustila na svega pet poena zaostatka i Obradović traži tajmaut.

6. minut - 72:64- Pogađa Partizan oba slobodna bacanja. Pokušava Mega da se vrati šutevima za tri poena, ali promašuju, deluje da neće sustići -11. Uzima šut Ledej iz njegovog karakterističnog okreta, te promašuje, ali tom prilikom prigovara i dobija tehničko. Jelavić pogađa to slobodno bacanje. Đurišić ide na polaganje, ali lična greška Avramovića i daje mu bacanja. Precizan Nikola oba puta sa penala.

5. minut - 71:61 - Avramović ulazi u prodor i pogađa nova dva poena. Igra je nakratko prekinuta zbog nezgodnog pada Maloveca, koji se ozbiljno ugruvao. Morala je da reaguje medicinska ekipa, ali neka teža povreda je izbegnuta. Mega je to iskoristila da zatraži tajmaut. Partizan igra daleko bolje u ovoj sekveci, pa su napravili novi niz, ovog puta od 7-0.

2. minut - 67:61 - Prelepa dva napada Mege, kontranapad i zakucavanje Jovića teraju Obradovića na tajmaut odmah na startu poslednje četvrtine. Mega se ne predaje i sigurno će pokušati da dođu do pobede. Panter dolazi do poena, nakon čega Jović uzvraća na obruču. Ipak Panter postiže trojku i pravi ponovo +6.

Treća četvrtina

10. minut - 63:55 - Podiže trojku Ponitka, ali promašuje. Ponovo blokada Kabokla na Markoviću, nakon čega grešku u koracima pravi Marković. Momci Mege ulaze iz greške u grešku. Novi poeni Đurišića nakon izvođenja čeonog faula. Panter uzima i pogađa šut. Kovačević igra leđima protiv Smita i lako polaže, odbrana je bila nemoćna. Pogađa Smajli poludistancu i ponovo je +11 za crno-bele. Fauliran Đurišić na polaganju, pogađa uz faul je napravio Alen Smailagić Biće slobodno bacanje, a Nikola koristi dodatno.

8. minut - 57:48 - Ulazi Ponitka u prodor i dolazi do polaganja i nova dva poena. Ledej pravi novu rampu, pojačao je Partizan odbranu i deluju daleko ozbiljnije nego u prvih 20 minuta. Avramović šutira za tri poena i promašuje. Ne uspevaju crno-beli da se odvoje iako im se protivnik iz napada u napad nudi. Poentira Trifunović u prodoru. Prelepo kombinuje Filips sa saigračima "give&go" košarka i otvoreno polaganje za nova dva poena. Trifunović pogađa trojku o tablu.

6. minut - 50:45 - Kaboklo pravi faul na Markoviću i ponovo je lopta sa strane. Ilijasolu pravi faul u napadu, dobra reakcija odbrane. Ledej promašuje potpuno otvoren šut za tri poena i Ponitka u borbi za skok pravi faul. Ide Đurišić u rolingm, ali agresivnom odbranom Partizan dolazi do lopte.

4. minut - 50:46 - Kaboklo ostaje sam u korneru i poentira za tri. Avramović u kontranapadu ulazi ka košu i poentira uz faul. Još jedan promašaj Mege i Partizan sada mora da iskoristi priliku, međutim novi promašaj crno-belih. Nova izgubljena lopta Partizana i prilika za Megu da povede. Promašuje Đurišić daleku dvojku.

2. minut - 42:46 - Prvi napad Partizana Aleksa Avramović koristi u polaganju. Prelepo zakucavanje Filipa Jovića preko odbrane. Smajli okreće da igra leđima protiv Ilijasolua, koji mu izbija loptu u aut. Faulira Avramović Jovića i daje mu dva bacanja, ovaj to koristi.

Druga četvrtina

10. minut - 40:42 - Malovec ulazi u izuzetno težak prodor, ali izdržava sve kontakte i uspeva da poentira. Dobra odbrana Mege, brza serija 4-0 i ponovo je nerešeno. Željko Obradović traži tajmaut. Trifunović postiže poen na polaganju. Na drugoj strani nije svirana silazna putanja, pa će Partizan u novi napad. Filips pravi faul na Ponitki i daje mu dva bacanja. Poljak promašuje oba puta. Jako se loše šutira na ovoj utakmici sa penala. A Mega ponovo gubi loptu, još jednom prave korake. Težak šut Trifunovića i promašaj, a onda Kovačević u kontranapadu pravi novu grešku u koracima. Loša košarka se igra u Areni trenutno. Ledej napada Kovačevića licem i promašuje, a onda Kovačević polaže na drugoj strani.

8. minut - 38:34 - Au, kakva rampa Ponitke, ostao je da gleda igrača Mege koji je pokušao da zakuca. Nekoliko izgubljenih lopti na obe strane. Smajli do Ponitke i ovaj uspeva da poentira uz faul. Crno-beli su trenutno u nizu poena nošeni fantastičnom igrom Mateuša Ponitke. Pre izvođenja slobodnih bacanja Barać je tražio tajmaut. Ponitka izvodi dodatno slobodno bacanje i promašuje.

6. minut - 34:34 - Partizan postiže poene, ali brza reakcija Mege i zakucavanje na drugoj strani. Deluje da Ružičasti imaju odgovor na sve što crno-beli rade. Spušta se lopta u reket na Ledeja, ali Mega pametno pravi faul i sprečava lake poene. Avramović pokušava prodorom, ali ga faulira Jović i šalje ga na slobodna bacanja. Precizan je oba puta. Trifunović pravi faul na Markoviću pri pokušaju zakucavanja i daje mu dva slobodna bacanja. Ovaj ne koristi nijednu priliku.

4. minut - 30:31 - Vidi se velika nervoza kod Kevina Pantera. Sada uzima loptu i postiže poludistancu. Kovačević dolazi do novih poena ispod koša. Tirufnović iz okreta uspeva da postigne dva poena. Na momenat Đurišić gubi kontrolu nad loptom, ali onda uspeva da pošalje prelepo dodavanje u korner, odakle Milijašević poentira za tri poena.

2. minut - 26:26 - Diže Smit trojku na isteku napada i cepa mrežicu, to su njegovi prvi poeni. Odmah vraća Mega preko veze Đurišić - Kovačević. Marković pravi faul na Smailagiću za dva slobodna bacanja. Precizan je samo drugi put centar Partizana. Marković ide na liniju bacanja i oba puta pogađa.

Prva četvrtina

10. minut - 22:22 - Krade Smajli loptu, Panter ostaje sam u kontranapadu na šutu za tri poena i cepa mrežicu. Pokušava Jelavić za tri poena, ali promašuje. Međutim, Kaboklu beži lopta i Ilijasolu koristi novi napad za tri poena. Panter preskače otvoren šut, ulazi u daleko težu poziciju i tek tada diže poludistancu i naravno promašuje. Đurišić na drugoj strani postiže dva poena i tera Obradovića na tajmaut. Dolazi Mega do novih poena i sada je samo četiri razlike. Suludo težak šut Smita za tri poena i promašuje.Ilijasolu dobija dva slobodna bacanja, ali promašuje prvo, dok je drugi put precizan. Novi promašaj Partizana. Ilijasolu diže trojku i nerešeno je! Kaboklo promašuje polaganje i to je kraj prve četvrtine.

8. minut - 19:11 - Krade Mega loptu, trče kontranapad, a Jelavić ostaje sam ispod koša Partizana i zakucava. Promašuje Avramović polaganje, a Mega ne koristi to u kontranapadu. Odličan prodor Trifunovića, finta ispod koša i polaganje preko ruke. Tajmaut traži Barać, raste prednost crno-belih.

6. minut - 14:9 - Gubi loptu talentovani Marković. Lep step-bek Alekse Avramovića, ali promašuje šut za tri poena. Dobar prodor igrača Mege, ali skače Smailagić i spušta roletnu. Ipak, na drugoj strani Alen gubi loptu još jednom. Sada se igra nešto manje efikasna košarka.

4. minut - 14:9 - Partizan igra fantastično na startu meča, ali Đurišić uspeva da uzvrati sa poludistance. Kaboklo prve poene postiže iz reketa iz okreta. Đurišić skuplja odbranu prodorom i šalje je napolje na šut za tri poena, koji ulazi.

2. minut - 5:2 - Sudija podbacuje loptu, prvi posed je za ekipu Partizana. Avramović spušta loptu u reket na Smailagića, koji je fauliran, lopta je sa strane. Trifunović ostaje sam na liniji za tri poena i uspeva da je pogodi. Prelepo dodavanje Đurišića za Andriju Jelavića i lepo zakucavanje. Smajli do Avramovića i flouter ulazi u koš. Jelavić do Ilijasolua, ovaj do Maloveca, ali promašuje.

Petorke

Partizan: Avramović, Smailagić, Trifunović, Ponitka, Kaboklo.

Mega: Jelavić, Ilijasolu, Đurišić, Jović, Malovec.

Sastavi

Partizan: Smit, Ledej, Drezgić, Avramović, Panter, Smailagić, Jaramaz, Dimitrijević, Trifunović, Ponitka, Kaboklo.

Mega: Filips, Milijašević, Jelavić, Marković, Popović, Ilijasoglu, Đurišić, Kovačević, Petrović, Jović, Mušicki, Malovec.

18:10 - Meč sa Partizanom propustiće jedan od najvažnijih igrača Mege, Uroš Plavšić, koji je već sada viđen sa strane u dukserici sa ostalim igračima koji neće nastupiti.

Najava utakmice

Nakon teškog poraza u finalu ABA lige Partizan će imati priliku da se bar u nekoj meri iskupi pred svojim navijačima za izneverena očekivanja.

Ipak, naspram sebe će imati teškog protivnika, koji nikako neće odstupiti niti u jednom momentu utakmice. Pritom, u ekipi Mege su registrovani svi igrači izuzev teško povređenog Miljenovića, čija sezona je već u polufinalu ABA lige bila gotova.

Crno-beli, sa druge strane, nisu mogli da budu u punom sastavu zbog pravila sa stranim igračima, te su mogli u tim da uvrste četvoricu. Ono što jeste olakšavajuća okolnost je srpski pasoš Kevina Pantera, ali prekobrojni su ostali Pi Džej Doužer, Džejms Naneli i Frenk Kaminski.

Favorit za ovaj meč je ubedljivo ekipa Partizana, ali mladost i upornost Mege može napraviti velike probleme. Da li će biti sreća na jednoj ili drugoj strani, ostaje da vidimo, ali ono što je sigurno biće dobre košarke.

(Telegraf.rs)

Video: "Posle prve utakmice mi je bilo jasno...": Obradović posle poraza u finalu prozvao ABA ligu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoltan Sabo

    24. maj 2024 | 18:50

    Otišli svi na "ramstajna" "-kakav cirkus od " najboljih " navijaca, vernih i poštenih... Casovi ljubavi... Hahaha

  • Saša Le

    24. maj 2024 | 18:28

    Au, ala su pune tribine.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    24. maj 2024 | 17:47

    Мега има шансе, јер од кошмара званог Звезда и Сферопулос, тотално без компаса. Нема оне "љубави" а и ови њихови навијачи резултата, много утихнули...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA