"Zbog jezgra domaćih igrača nam je ABA bila važna": Sferopulos komentarisao osvojenu titulu Jadranske lige

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Grk govorio za klupski sajt

Košarkaši Crvene zvezde titulom u ABA ligi su ispunili glavni cilj u prethodnoj sezoni i tako sebi obezebdili učešće u Evroligi u narednoj kampanji.

U opširnom intervjuu za klupski sajt, trener crveno-belih Janis Sferopulos je istakao da je to svakako bio najbitniji zadatak za tim.

- Ovo je moj prvi put da učestvujem u Jadranskoj ligi i moram reći da je vrlo konkurentna. Ako ne igraš dobro, možeš da izgubiš od doslovno svakog tima, posebno na gostujućem ali i na domaćem terenu. Za mene je ovo godina u kojoj sam razumeo kakvi su timovi i kako igraju.

Dodao je Grk da je jezgro domaćih igrača tu odigralo glavnu ulogu.

- Kao što sam već istakao, ako ne igraš dobro svaki tim te može pobediti i vrlo sam srećan jer imamo jezgro srpskih igrača koji su vrlo iskusni u ABA ligi i znaju šta ta liga znači. Mislim da je zbog tog domaćeg jezgra, naravno i stranih igrača, ali pre svega zbog domaćeg jezgra bilo vrlo važno osvajanje prvog mesta u regularnom delu sezone i samim tim smo imali prednost domaćeg terena. Mislim da je to bilo najvažnije. Imali smo četiri poraza u regularnom delu sezone, a čak tri poraza su bila nakon duplog kola u Evroligi.

Kao razlog kikseva vidi povrede.

- Razlozi za te poraze leže i u velikom broju povreda, ali i u umoru igrača. Nismo imali dovoljno veliku rotaciju, kao ni svežinu da igramo utakmice ovog tipa koje su vrlo zahtevne. Za mene je impresivno kako smo nastavili ABA ligu i da smo završili plej of bez poraza i još jednom bih istakao da su igrači zaslužili sve čestitke.

(Telegraf.rs)

Video: Nebojša Čović o najboljem treneru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    15. jun 2024 | 17:31

    Јел беше метла у финалу, доминантно, нешто се не сећам...

  • Siki

    15. jun 2024 | 16:50

    O kakvoj konkurentnosti i zanimljivosti priča kad je njegov šef na sve moguće načine učinio da se sve unapred zna a on jadan misli da je zvezda prva zahvaljujući njemu.

  • Cv

    15. jun 2024 | 17:44

    Ma mnogo je vazno igra se evroliga i ako nisi sampion u aba ligi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA