≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počinje Svetsko prvenstvo u košarci! Manila piše istoriju, svi putevi vode u halu od 55.000 mesta!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mečevi Italije i Angole, kao i Finske i Australije prvi će biti odigrani

  • 5
Philippine Arena, Filipini Arena, Manila Foto: ADEK BERRY / AFP / Profimedia i NISHIKAWA, Tomoyuki / AFLO / Profimedia

Svetsko prvenstvo u košarci konačno počinje! Indonezija, Japan i Filipini domaćini su ovogodišnjeg Mundobasketa, a dueli Italije i Angole, kao i Finske i Australije, koji se igraju od 10 sati po vremenu u Srbiji, otvaraju ovogodišnje takmičenje. 

Kada je reč o dešavanjima u Manili, gde je i ekipa Telegrafa, ceremonija otvaranja biće upriličena pred start turnira. Ipak, pravo ludilo se očekuje u 14 sati kada domaći tim Filipina igra protiv Dominikanske Republike.

Ovaj meč igra se u jednoj od najvećih dvorana na svetu. U Filipin Areni, poprilično udaljenoj od centra, kao i Araneta Kolosuma u kojoj se igra veći deo takmičenja, očekuje se oko 55.000 navijača, a ovaj spektakl će, po svemu sudeći, biti istorijski. Naime, domaćin želi da obori rekord na FIBA takmičenjima kada je reč o poseti.

Pre skoro 30 godina, 1994. u Torontu, duel selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Rusije pratilo je 32.616 ljudi, a Amerikanci su slavili sa 137:91. Upravo je ovo i "magična brojka" koju će Filipinci, čini se, lako prevazići.

Kada je reč o prvm danu takmičenja, u glavnom gradu Filipina očekuje se totalno ludilo. U razgovoru sa lokalcima saznajemo da su mnogi uzeli slobodan dan, škole neće raditi baš zbog Svetskog prvenstva, pa će tako svi putevi voditi u Arenu u kojoj se piše istorija.

Ovo praktično znači da će i ulica u Manili biti dodatno zakrčene i jedva prohodne za saobraćaj i normalno kretanje. Organizator je medijima objasnio da se očekuje put od barem 80 minuta do hale.

Ipak, imajući u vidu spktakl koji najavljuju, svaki trud neće biti uzaludan.

(Telegraf.rs)

Video: Bivši plej Orlova na treningu Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    25. avgust 2023 | 07:56

    Jel nije sramota da Rts ne prenosi ostale utakmice do polufinala? Drzavna televizija koju svi placamo!

  • Duka Srbin Tenja

    25. avgust 2023 | 07:15

    Koliko se sećam, u Manili je već ispisana istorija (Moka, Kico,Praja, Mirza, Kreso.....) . Neponovljiva petorka. Ovi mladi bi trebali da malo pregledaju te video trake da nauče nešto. Reprezentacija pred kojom su padali najveći SSSR, Španija,Italija....

  • Kranp

    25. avgust 2023 | 07:52

    Ma lud sam bez košarke...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA