≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta treba da se desi da Srbija izbegne Amerikance u četvrtfinalu Mundobasketa?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Orlove čeka bitan meč protiv Južnog Sudana, a potom i dva ključna duela protiv Italije i Dominikanske Republike

  • 11
Košarka Srbija - Portoriko Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Košarkaši Srbije uspešno su započeli Mundobasket sa dve sigurne pobede i trenutnos u na prvom mestu grupe B, a veliki su favoriti i protiv Južnog Sudana u poslednjem kolu (sreda 10 časova), gde će pokušati da dođu do trećeg trijumfa i da olakšaju sebi situaciju u novoformiranoj grupi.

Orlovi nisu matematički obezbedili plasman u narednu rundu, a za to treba da se desi pravo čudo i da izgube 35 poena razlike od Južnog Sudana, a da Porotoriko dobije Kinu.

Osim što je meč sa Južnim Sudanom bitan zbog prenošenja pobeda u narednu rundu, bitan je i zbog potencijalnog ukrštanja u četvrfinalu, kao i mečevi sa Italijom i Dominikanskom Republikom.

Naša novoformirana grupa će se u četvrtfinalu ukrštati sa grupom u kojoj su Amerikanci.

Pošto su glavni favoriti Mundobasketa razbijali rivale u grupi, a deluje da neće imati problema ni sa Litvancima i Crnom Gorom, očekivano je da završe na prvom mestu svoje grupe.

To znači da Orlovi izbegavaju Amerikance samo u slučaju da budu prvi u novoformiranoj grupi, a za to je neophodno da pobedi i Italiju i Dominikansku Republiku u narednoj rundi.

U tom slučaju, bi potencijalni rivali u grupi bili Grčka, Litvanija ili Crna Gora, što značajno olakšava situaciju za plasman u polufinale i borbu za medalje, nego ako bi se već u četvrtfinalu naletelo na Amerikance.

(Telegraf.rs)

Video: Polonara srećan zbog prolaza: Biće teško u duelu sa Srbijom, ali možemo da pobedimo svakog

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naza

    29. avgust 2023 | 19:22

    Bla, bla, bla! Igrajte košarku i ne slušajte novinare!

  • Bule80

    29. avgust 2023 | 19:13

    Treba da stigne prvo do cetvrtfinale😁💪🇷🇸

  • Ivan Smederevac

    29. avgust 2023 | 21:05

    Vrlo jednostavno, treba da se pobedi Italija i Dominika i kao prva u grupi Srbija u 1/4 finala ide na Litvaniju ili Grčku. U 1/2 finala ukrštamo sa pobednikom para prvi u grupi K : Nemačka/Slovenija i drugi u grupi J gde će izvesno to biti kalkulanti Španci... Drugi polufinalni par daju SAD i verovatno Kanada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA