≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Igor Rakočević bocnuo NBA igrače: "Deluzivni su, oni nisu šampioni sveta, ako bi igrali sa FIBA pravilima..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekadašnji srpski košarkaš je imao šta da kaže na ovu temu

  • 5
Igor Rakočević Foto: Marko Jovanović

Nedavno se dosta velika prašina među sportistima podigla zbog izjave Noe Lajlsa u kojoj je na neki način "bocnuo" i NBA košarkaše, koji sebe nazivaju prvacima sveta. Ovaj sprinter je uspeo da osvoji zlatne medalje na 100 i 200 metara na Svetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti, ali, očigledno to niko nije vrednovao na pravi način.

Zbog toga je upravo Lajls i napravio komentar u kom pita - kako su to NBA šampiona prvaci sveta, kada taj "svet" nisu samo Sjedinjene Američke Države?

Dosta košarkaša se pobunilo u veoma kratkom roku, pogotovo iz NBA lige, dok je sada u odbranu atletičara stao i Igor Rakočević, bivši srpski košarkaš, koji je igrao i u NBA ligi, ali i Evroligi gde je imao neverovatne rezultate i čak je tri puta bio najbolji strelac ovog takmičenja.

- NBA timovi koji osvoje šampionat i nazivaju sebe "prvakom sveta", ništa su drugo do deluzivni. Nikoga niste pobedili van granica svoje zemlje, čak iako najbolji igrači sveta igraju upravo u NBA ligi. Verovatno da, NBA šampion bi pobedio svaki tim van NBA lige, ali samo uz NBA pravila... Međutim, FIBA pravila? Srećno s tim, šanse su 50-50 u najboljem slučaju - napisao je Igor Rakočević.

(Telegraf.rs)

Video: "Jokić je kao umetnik": Rakočević oduševljen Nikolinim umećem u NBA ligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    30. avgust 2023 | 09:07

    Ameri inače žive u svojoj kutiji.Za ostale zemlje znaju da postoje manje više, ali nisu bitne.Posmatraju ih kao nebitne, jer su jedino oni bitni i najbolji u svemu.Ovde se priča o 80% stanovništva koji su u tom fazonu.Ali dobro to je njihov problem, a naš kada njihovi političari i tajkuni dignu glavu iz kutije pa vide gde bi šta mogli da ukradu, razore, unište, jer su oni "najbolji" i "najjači" i može im se.

  • Bmm

    30. avgust 2023 | 09:51

    I onda dodju na olimpijadu i razvale u finalu po 20,30,40 razlike.

  • Matija

    30. avgust 2023 | 19:32

    Šampion NBA lige bi ubio, ali ubio šampiona Evrolige po bilo kojim pravilima, tu nema šta da se priča. U ovom slučaju Denver bi ubio Real. Ko god misli suprotno je "deluzivan" da upotrebim izrazito srpsku reč iz teksta. Ali to ne znači da je u redu da oni sebe zovu svetskim šampionima. Ti si šampion Amerike. Neka se uvede ta utakmica, neka igra pobednik Evrolige protiv pobednika NBA lige, pa ti je šmekeru pobedi pa tek onda sebe tako zovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA