Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kad Srbija igra polufinale Mundobasketa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rival će biti bolji iz duela Kanada - Slovenija

  • 12
KK Srbija- Litvanija Košarkaška reprezentacija Srbije, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. MANILA Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Ubedljivim trijumfom nad reprezentacijom Litvanije, košarkaška reprezentacija Srtbije obezbedila je plasman u polufinale Svetskgo prvenstva!

Orlovi će tamo igrati protiv boljeg iz duela Kanada - Slovenija koji je na programu u sredu, a polufinale je na programu u petak. Dva su termina, jedan od 10.45, drugi od 14.40 časova. Podsetimo, uglavnom su Amerikanci imali pravo biranja termina i uzimali su ovaj drugi, tako da..

Drugi polufinalni par činiće bolji iz meča Nemačka - Letonija i SAD - Italija, dok Srbiji odgovara da Ameri prođu dalje kako bismo bili bliži Olimpijskim igrama.

Podsetimo, ukoliko SAD dobije Italiju, a Kanada Sloveniju, Srbija će biti jedna od dve najbolje evropske selekcije i istovremeno će čekirati vizu za Pariz.

U slučaju da Slovenci dobiju Kanadu, onda će Srbija i Slovenija u polufinalu međusobno odlučiti ko će direktno na OI, a ko u kvalifikacije. Poraženi će imati još jednu priliku, u borbi za treće mesto, ako SAD opravda ulogu favorita u polufinalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herceg novi

    5. septembar 2023 | 12:41

    Da se Boriši obezbjedi nacionalna penzija i bar jedna hala da nosi njegovo ime. Crna gora je uz vas braćo!!!

  • Nesa

    5. septembar 2023 | 12:36

    Ko kaze da ce kauboji proci

  • GP

    5. septembar 2023 | 12:47

    Kanada će da odere Sloveniju 20 razlike a Srbiju 33.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA