≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekada Bodi Bond, danas Bogi: Na dan kada je pala Litvanija, odigran je meč za istoriju u Indijanopolisu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakva podudarnost...

  • 4
Dejan Bodiroga Printscreen: Twitter/@PartizanRetro

Košarkaši Srbije plasirali se u polufinale Mundobasketa pošto su sa 87:68 savladali favorizovanu Litvaniju. Ono što je zanimljivo, ovaj meč koji će ostati upamćen u istoriji srpske košarke dogodio sa na isti dan kada i čuveni meč protiv Sjedinjenih Američkih Država u Indijanapolisu kada je Jugoslavija osvojila zlatnu medalju. 

Baš kao što su danas blistali Orlovi, i tada su izabranici Svetislava Pešića dali sve od sebe kako bi došli do pobede nad Amerikancima na njihovom terenu.

Jedan od legendarnih poteza koji je obeležio meč u Indijanapolisu, pored ostalih, bio je i kada je Dejan Bodiroga prišao Redžiju Mileru koji je sedeo na klupi, a onda uzeo peškir i obrisao ruke. Naravno, ovo je razbesnelo Amerikanca. Do kraja meča, Jugoslavija je slavila 81:78.

(Telegraf.rs)

Video: Kari otkrio šta je tajna moćne igre Orlova: "Od početka imamo moto - svi za jednog, jedan za sve"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    5. septembar 2023 | 16:04

    BODIROGA DEJAN kakva velicina, ljudska gromada i onda dodju neki zli ljudi, neki patuljci, moralni gmizavci i pljuju po tom coveku...

  • Era

    5. septembar 2023 | 20:52

    Totalni kralj,jedini covek kog sam gledao kad uzme loptu da tu nepostoji mesta za gesku.Slobodno bacanje 100% pogotuvo kad je najbitnije.

  • Jaca gr.

    5. septembar 2023 | 17:46

    Baba rogaaaaaa...🤣🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA