≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tim, jedinstvo, polufinale! Ovu Srbiju smo čekali, evo kako su Orlovi došli do pobede nad Litvanijom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija je odigrala jednu od najboljih utakmica u poslednjih sedam ili osam godina

  • 8
Litvanija Srbija analiza Foto: Tanjug/AP, MN Press/Nebojša Paraušić, FIBA

Košarkaši Srbije plasirali se u polufinale Mundobasketa pošto su sa 87:68 savladali favorizovanu Litvaniju, a upravo ovaj duel ostaće upisan u stranice košarkaške istorije naše zemlje. 

Tim, tim, tim. To je ono što je svako ko je pratio i navijao za Orlove želeo da vidi na Svetskom prvenstvu. I... to se i dogodilo. Poraz od Italije uticao je na kritike. Poraz od Italije naveo je mnoge da posumnjaju. Poraz od Italije uticao je da se sa dve noge stane na zemlju.

"Svi za jednoga, jedan za svi"

Selektor Svetislav Pešić, još jednom, je pokazao da ne bi trebalo otpisivati ni njega, a ni njegov tim, dok postoji šansa da se nešto uradi. I on i igrači od početka priprema potencirali su da su oni tim koji predvodi Bogdan Bogdanović.

U njegovoj šaljivoj rečenici: "Svi za jednoga, jedan za svi", može da stane i svo jedinstvo i timska igra koju su njegovi izabranici prikazali.

Video: Kari otkrio šta je tajna moćne igre Orlova: Od početka imamo moto - svi za jednog, jedan za sve

Utisak je da je u meču sa Litvanijom sve postalo jasno, a sama igra Orlova bila je možda i najbolja partija koju je nacionalni tim odigrao u poslednjih sedam ili osam godina.

Postavljena taktika, mirnoća u napadu, stabilnost i preuzimanje u odbrani su od početka iznenadili Litvance. Posle početnog vođstva, Orlovi su se približili, a onda poveli i na kraju došli do ubedljivih 19 poena razlike, što je najveća pobeda protiv jednog evropskog tima na Svetskim prvenstvima.

Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić Foto: Twitter / FIBA

Utisak na licu mesta bio je takav da su Valančijunas i njegovi saigrači bili potpuno iznenađeni postavljenom igrom Srbije. Orlovi su igrali svoju igru, sa jakom odbranom i to im se isplatilo.

Tako, trojke, koje su glavno oružje Litvanaca, i koje su šutirali skoro 50 odsto, na kraju su sveli na svega 9/23. Uz to, Litvanci su izgubili čak 15 lopti, dok su Orlovi u ovom segmentu igre imali samo osam.

Pored toga, kao što je selektor Pešić i rekao na konferenciji za medije posle meča, igrači sa klupe uneli su dodatnu energiju i dali svoj doprinos da se dođe do pobede.

Naravno, trebalo bi napomenuti i hrabrog Borišu Simanića koji je iz bolnice, kako su rekli igrači, smogao snage pored teške povrede koje ga je zadesila i podržao svoj tim. Njegov potez,po rečima Nikoel Milutinova svima je ulio dodatno samopouzanje.

Posle svega, Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva u košarci, a ono što nas čeka jeste borba za medalje. Bravo, Orlovi!

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan posle meča, pričao o Boriši: "Nismo spavali zbog njega, kritično je bilo..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA