Sarajlije ne zaboravljaju najvećeg srpskog navijača: Stole iz Bora i dalje živi za Želju! (FOTO)

Stoletu Anđeliću (62) iz Bora, jednom od najvećih navijača Železničara iz Sarajeva, i danas posle pet decenija, koliko navija za taj fudbalski tim, legende sa Grbavice često šalju razne poklone.

  • 5

Njega, kako ističe, najviše raduje kada ulicama Bora prošeta u plavo belom dresu ovog sarajevskog kluba.

Od proslavljenog Refika Šabanadžovića, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i osvajača titule klupskog prvaka Evrope i Sveta sa Crvenom zvezdom, Stoletu je na kućnu adresu stigla trenerka i dres njegovog omiljenog kluba.

- Često se čujem sa Refikom. Uvek me pita šta treba da mi pošalje a ja samo želim dresove Željezničara, jer za taj tim navijam od 1967. godine. Kada mi je ovaj poklon stigao, mojoj sreći nije bilo kraja. Navijači, kao i igrači Želje me uvek zovu da budem njihov gost na Grbavici, i kad god sam u mogućnosti rado putujem u Sarajevo – kaže Stole.

Uskoro bi Stoletu trebao da stigne još jedan poklon - ulaznica za utakmice Željezničara za narednih 10 godina.

- Još jedan veliki navijač Željezničara koji živi u Nemačkoj se dogovorio sa navijačima iz te zemlje, da kupe desetogodišnju ulaznicu za utakmice Željezničara i to predaju meni na poklon, kao vernom navijaču i fanatiku Željezničara, što me je zaista dirnulo i oduševilo. Sa tom ulaznicnicom češće ću moći da gledam igru svog omiljenog tima – dodaje naš sagovornik.

Ovaj Boranin ističe da mu je od svega najdraže što ga ni igrači ni navijači sarajevskog kluba nisu zaboravili.

- Kad me vide navijači na utakmici uvek mi skandiraju „Stole ti si lud, Stole ti si jak, Stole ti si Željin manijak“. Znaju da sam veran navijač i to cene i poštuju, jer sam ostao dosledan jednom fudbalskom klubu koji sam zavoleo još kao dete. Divio sam se i danas se ponosim majstorijama legendarnog Ivice Osima. On je bio sjajan fudbaler, odličan trener i još veći prijatelj – dodaje Anđelić.

Stole je imao priliku i da upozna velikane sa domaće muzičke scene, takođe navijače Željezničara: Zdravka Čolića, Gorana Bregovića, Harisa Džinovića, Mladena Vojčića Tifu, Dragana Žerića Žeru.

- Uvek se nalazimo u kafeu Tuborg, gde se okupljaju svi navijači Željezničara, gde dolaze i igrači. Svi pričaju o klubu, i vlada jedno veliko drugarstvo, bez obzira da li je neko od prisutnih poznata ličnost, zvezda ili nije. Voleo bih da Zdravko Čolić ili Bjelo Dugme, Crvena jabuka uskoro održe koncert i u Boru da se podsetimo njihovih velikih muzičkih hitova i igre našeg omiljenog kluba – ističe Stole.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    8. avgust 2017 | 16:02

    Lepo je procitati nesto normalno. Hvala na clanku.

  • sinke

    9. avgust 2017 | 18:41

    Napokon nesta normalnog i bez nacionalizma.....Bravo Stole....

  • Normalan

    10. avgust 2017 | 22:39

    Nacionalisti čibu sa ove teme :) ...preleeepo ! Živ bio Stole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA