≫ 

Tokom Mundijala nijedan incident, na startu sezone u Rusiji već jedan mrtav navijač

Kamere su zabeležile prebijanja navijača CSKA od strane ratoborne grupe huligana istog kluba, uhapšen glavnoosumnjičeni

  • 2

Ruski navijači svet je još jednom pokazao svoju najmračniju stranu. Ubistvo, koje se dogodilo 27. jula na moskovskoj metro stanici Kursk, kada je nasmrt prebijen navijač CSKA, potreslo je javnost u zemlji domaćina minulog svetskog prvenstva tokom kojeg se, zanimljivo, nije dogodio nijedan navijački incident.

Život je izgubio 30-godišnji Igor Sokolovski, koga je pretukla grupa navijača moskovskog kluba, istog onog kluba za kojeg je navijao i preminuli, prenose ruski mediji.

Ubistvo se dogodilo posle konflikta u koji su došli pokojni Sokolovski i jedan putnik u vagonu, takođe navijač, koji je posle svađe pozvao pojačanje, nikog drugog do ozloglašenu "hard kor" huligansku grupu "Einfach Jugend".

Ratoborni mladići su se brzo pojavili da pomognu drugu i brutalno prebili Sokolovskog i još dvojicu momaka, od kojih je jedan završio u bolnici, ali je van životne opasnosti.

Sokolovskom nije bilo pomoći, preminuo je od posledica batinanja i pre nego što je stigla hitna pomoć.

Policija je, inače, na pragu da rasvetli slučaj, vrlo brzo je uhapšen jedan od vođa navijača CSKA Dmitri Denisov za koga se sumnja da je oranizovao ekipu koja se pojavila na stanici na poziv momka iz voza.

Prema onome što je zabeležila kamera, i na osnovu svedočenja očevidaca, dvadesetak mladića je krenulo na Sokolovskog i mučki ga tuklo do smrti.

Inače, navijači CSKA išli su u Nižnji Novgorod na utakmicu Superkupa Rusije protiv Lokomotive koju je njihov tim dobio na produžetke 1:0.

Pogledajte snimak prebijanja zabeležen sa sigurnosnih kamera.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    31. jul 2018 | 19:32

    Sto samo dokazuje da postoji sprega drzave i kriminalaca sa stadiona. Kad drzava kaze ‘dosta’ oni se povuku

  • Ccc...

    31. jul 2018 | 07:19

    A ja mislio ovo ima samo u partizanu?! Mada se Grobari ližu sa ovima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA