≫ 

Slava srpskom Vukovaru: Delije odale počast borcima za ovaj grad! (FOTO)

Delije na utakmici sa TSC-om istakli transparent podrške herojima borbe za grad

  • 1

Slava srpskom Vukovaru, slava palim i živim herojima Vukovara - napisali su navijači Zvezde i istakli transparent na Severu tokom Kup meča sa TSC-om.

Podsetimo, sve novine u Hrvatskoj za nedelju, 18. novembar 2018. godine, na naslovnim stranama podsećaju na rat u Vukovaru, koji je se odigrao pre 27 godina.

Hrvati su odali počast svojim herojima, ali su Delije odale počast svim srpskim vojnicima, koji su dali živote u bici za Vukovar, kao i onima koji su preživeli u borbama prsa u prsa, koja se vodila od 25. avgusta do 18. novembra tokom 1991. godine.

Foto: FK Crvena zvezda

Srpske snage na kraju su uspele da oslobode Vukovar od hrvatskog "Zbora narodne garde", poznatih pod skraćenicom "Zenge". Glavne srpske snage činile su paravojne jedinice Željka Ražnatovića Arkana, popularni "Arkanovi tigrovi", u čijim redovima je bio veliki broj Delija.

Jedan od njih bio je i vođa Branimir Zeljković Zelja, koji je nedavno preminuo, a takođe i Peca Panker, koji je o tome pričao u intervjuu za Telegraf.

Arkan je nekoliko godina ranije mobilisao snage na severnoj tribini, i mnoge Delije su se odazvale pozivu da budu u njegovim snagama tokom bitke za Vukovar.

Delije su i u jednoj koreografiji na večitom derbiju pre nekoliko godina imali sliku oslobađanja Vukovara i upada srpskog tenka u grad, koji je bio pod opsadom nekoliko meseci.

Koreografija oslobađanja Vukovara na Severu tokom 144. Večitog derbija; Printskrin: Youtube/delijecaffe

Takođe, na severnoj tribini uvek je i zastava Vukovara, koja je postavljena u centralni deo trbibine.

Zastava Vukovara na Severu; Foto: Nikola Jovanović

VIDEO: Ovako je kod Hrvata izgledala sramna proslava Oluje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA