Koreografija Delija završila u Hilandaru: Uramljenu sliku je u manastir lično odneo Vladan Milojević!

Trener Zvezde je ovo otkrio u razgovoru za naš portal

  • 15
Trener Zvezde Vladan MIlojević Foto: Marko Jovanović

Otkako se prethodnog leta Crvena zvezda vratila na evropsku scenu, navijači najtrofejnijeg srpskog kluba su zadali domaći zadatak ultrasima širom Evrope.

To, pre svega, mislimo zbog koreografija koje smo mogli da vidimo na Marakani u prethodnoh godinu i po dana. Najpre u Ligi Evrope i kvalifikacijama za istu, a onda i u Ligi šampiona i na putu do nje.

Već smo pislai o tome da je ona protiv Pari Sen Žermena toliko razbesnela predsednika Svetaca Nasera Al-Kelaifija koji je zbog nje čak dva puta zvao predsednika UEFA Aleksandera Čeferina.

Međutim, tu je i jedna koja je posebno draga treneru crveno-belih Vladanu Milojeviću, a koja je, na kraju, završila u manastiru Hilandar.

Manastir Hilandar Foto: Shutterstock

Milojević je nedavno dao mini intervju za Telegraf, koji ste mogli da čitate u nedelju, a tom prilikom je na pitanje'' da li postoji koreografija koja mu je ostala u sećanju'' rekao:

- Ima, ona protiv Arsenala. Koreografija Svetog Simeona Mirotočivog. I da vam otkrijem, ta slika se nalazi u Hilandaru kao dar navijača i Crvene zvezde - rekao je Milojević za naš portal.

Sliku je na inicijativu Milojevića napravio klub, a upravo je trener Zvezde bio taj koji je istu odneo u Hilandar.

Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović

Podsetimo, Delije su koreografiju Svetog Simeona Mirotočivog istakli na početku drugog poluvremena meča protiv Tobdžija.

Za one neupućene, Sveti Simeon je zamonašeno ime Stefana Nemanje, rodonačelnika Nemanjića i srpske države. Poznat je kao ktitor sve srpske zemlje i manastira Hilandar, a posle smrti je postao svetac.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    24. decembar 2018 | 11:50

    Светско, а наше...ДЕЛИЈЕ-нема даље...

  • Zulender 2

    24. decembar 2018 | 11:50

    Neko ima slike u Hilandaru, a neko u dzamiji...

  • Monah

    24. decembar 2018 | 11:43

    Govorite o svetcima a svojim postupcima na utakmicama i tribinama hulite Boga svojim ponasanjem,ubijate se razlicitosti dresa,lomite i palite po tribinama i ulicama,Bog sve vidi na taj nacin se ne iskupljuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA