≫ 

Ustaški grafiti s jezivim rečima osvanuli blizu sedišta Torcide u Splitu: "Nož, kolac, Jasenovac", "Srbosjek siče, četnik viče" (FOTO)

Tokom noći vandali išarali zidove u ulici u samom centru Splita

  • 13

U samom centru Splita osvanuli su ustaški grafiti tokom okrilja noći kada nije bilo svedoka. U ulici Petra Ilića Čajkovskog u strogom centru ispisani su grafiti "SS" "Srbe na vrbe" "Nož, kolac, Jasenovac"  "Srbosjek siče, četnik viče" uz ustaško, prenosi Index.hr. Sliku grafita pogledajte OVDE

Ništa ovo ne bi bilo sumnjivo da se ulica u kojoj su se vandali iživljavali svojom fašističko-poetskom inspiracijom nalazi se manje od sto metara od sedišta Torcide, navijačke grupe Hajduka.

Foto: Index.hr

Podsetimo, zbog transparenta ''Maksovi mesari'' okačenog na utakmicama, ove je sezone dva puta bila zatvorena severna tribina splitskog stadiona s koje navija Torcida. Uz to, pre poslednje utakmice između Hajduka i Rijeke iz Torcidinih klupskih prostorija čule su se ustaške pesme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    2. maj 2019 | 12:30

    Nisu vandali, nego ustase, a svako se ponosi onim sto ima. Neko Teslom, Njegosem, Hajduk Veljkom, Karadjordjem, Mandusicem..., a neko zatvorskim strazarima i muciteljima i ubicama djece, zena i staraca.

  • Cika Velja

    2. maj 2019 | 11:43

    Sta je sad ovo? Zar nisu rekli da je Jasenovac bio sabirni centar sa kulturno-umetnickim sadrzajima? Sve vise sumnjam da su to ljudi,i sumnjam i da su iole normalni!!!

  • Toni

    2. maj 2019 | 12:22

    Cela im povijest pocima i završava sa s antom pavelicem i njegovim egzekutorima pokatoličenim srbima slaveci zločine nad zarobljenim i nemocnim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA