≫ 

Delije imaju trik da masovnije nabave karte za Jang Bojs, moraće da se paze albanskih provokacija!

Navijači Crvene zvezde spremaju se za najvažnije gostovanje sezone!

  • 26
Delije, Crvena zvezda, Jang Bojs Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP/Privatna arhiva

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Jang Bojsu u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, u sredu u 21.00, a navijačka uvertira je bila prilično burna zbog nabavke ulaznica.

Oko 1.500 karata poslato je na Marakanu u okviru ograničenog navijačkog sektora za gostujuće navijače, što je svakako bilo malo u odnosu na interesovanje i želju Delija da podrže ekipu u novoj istorijskoj utakmici.

Čini se da su Danci u Kopenhagenu uspeli da ograniče prisustvo gostiju, što će ipak malo teže ići Švajcarcima, zbog velike baze srpskog stanovništva u Bernu i Švajcarskoj generalno.

Delije, FK Crvena zvezda, FK Salcburg Navijači Zvezde su dominirali u Salcburgu

Dobra poznanstva su zato u Bernu bila "pola posla" za sve koji su želeli da dođu barem do karata van navijačkog kopa Delija, a Švajcarci su imali pravo na šest karata po sezonskoj ulaznici.

Kako saznajemo, dosta njih je iskoristilo ovu mogućnost i čak do četiri ulaznice potom preprodavalo Srbima, pa se može očekivati daleko više pristalica šampiona Srbije nego što je očekivano, i više nego u Kopenhagenu.

Za sada nije poznato do kog broja će zvezdaši ispuniti tribine i da li je moguće da se ponovi Salcburg, gde je skoro pola stadiona bilo naklonjeno ekipi Vladana Milojevića.

Albanci Albanci su pokušali da izazovu incidente u Helsinkiju Foto: Telegraf.rs

Za sada se preko interneta mogu naći karte u rasponu od 250 do 300 evra i ima ih malo, pa će stadion sigurno biti ispunjen. Pored solidne brojke, problematično može biti samo što svako kupuje karte za šta stigne, pa će dosta navijača biti prilično izmešano sa domaćim pristalicama.

Karte Foto: Viagogo

Još jedna stvar na koju navijači treba da obrate pažnju jesu potencijalne opasnosti od albanskih provokacija - Bern ima tek oko 1.000 stanovnika albanske nacionalnosti, dosta njih i sa teritorije Kosova i Metohije, ali kako saznajemo, nije isključeno da dođe do njihovog organizovanja i pokušaja provokacija.

Delije i harmonikaš u Salcburgu Prošle godine je izvršena invazija na Salcburg Foto: Telegraf

Pojedinci su već u Helsinkiju došli na stadion u želji da izazovu reakciju Delija, pa se toga treba paziti i u Švajcarskoj, jer bi UEFA svaki novi incident veoma rigorozno kažnjavala. Očekuje se da Delije budu organizovane i grupisane u korteu koji će krenuti ka stadionu, baš kao u Kopenhagenu, ali bi pažnju posebno trebalo da obrate srpski navijači iz dijaspore,  koji će biti grupisani van navijačkog kopa.

VIDEO - Delije u Kopenhagenu grme "Kosovo je Srbija" kod konzulata tzv. Kosova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Medo

    19. avgust 2019 | 13:27

    220km udlajen od Berna zivim pa sam doso do Ulaznice...

  • tuki.czbg

    19. avgust 2019 | 13:02

    Kakav crni trik,Zao mi je ovih koji redovno idu na tekme.. do karata je doslo puno simpatizera (zvezda je ime sampiona itd) .. a sto se tice albanaca, ne znam odakle vam te brojke 1000!???? U samom kantonu bern ako ih nema 50‘000 ja evo gde sam... u najuzem centru da krenes da brojis pa bi stigo do 1000 u roku od sat vremena.. imaju nas i svajcarski pasos.. e ti nisu u vasim ciframa..

  • cz

    19. avgust 2019 | 12:17

    Bice i nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA