≫ 

Nemačka policija šutirala, hapsila i koristila biber sprej: Navijači brzo "smireni" u Gelzenkirhenu

Meč Šalkea i Borusije nastavio se i posle isteka 90. minuta

  • 0
Dortmund Šalke tuča navijača Foto: Twitter/Bundespolizei NRW

Fudbaleri Šalkea i Dortmunda odigrali su ove subote nerešeno 0:0 u jednom mod derbija 9 kola Bundeslige, a sam susret imao je svoj epilog posle sudijskog zvižduka, i to, zbog sukoba navijača. 

Kako prenose nemački mediji, došlo je do sukoba navijača na centralnoj železničkoj stanici. Kako je policija objavila u nedelju, jedan od navijača Šalkea naleteo j ena više od 800 pristalica Borusije Dortmund, a potom je došlo do međusobnih provokacija.

Prema izveštajima nemačke policije na koji se pozivaju mediji, sukob je izbio u momentu kada su gosti provocirali usamljenog navijača koji je u jednom momentu pljunuo ka suprotnoj strani. Usledila je gužva i komešanje, napadnuta je i policija koja je odmah reagovala koristeći biber sprej. Dva navijača iz Dortmunda su uhapšena tom prilikom, a u Gelzenkirhenu je pokrenuta istraga zbog kriminalnih radnji, koje uključuju napad i uvrede.

Prema komentarima pojedinih navijača policija je prekomerno koristila silu, a pojavio se i snimak na kojem policija šutira jednog od njih na železničkoj stanici.

Dortmund Šalke tuča navijača Foto: Twitter/Bundespolizei NRW

Video: Navijači Engleske šokirali planetu: Divljali, pa skupljali đubre posle meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA