• 16

Oteta Ultras zastava: Simbol navijačkog sveta završio u rukama najvećih rivala!

Navijači Pari Sen Žermena pohvalili se velikim trofejom

  • 16
Commando Ultras, FK Marselj, Marsej, navijači, zastava

Zastava navijača Marselja - Komando Ultras na ogradi tribine; Foto: Guliver/Adam Pretty/Bongarts/Getty Images

Veliku pobedu izvojevao je Pari Sen Žermen protiv Marselja u najvećem derbiju Francuske proteklog kola, kada su "Sveci" slavili sa 4:0, a možda i veću pobedu odneli su navijači PSŽ-a nad svojim rivalima, kada je u pitanju bitka dve najveće tribine u ovoj zemlji.

Naime, na tribini navijača PSŽ-a osvanula je legendarna zastava Commando Ultras-a, glavna zastava navijača Olimpik Marselja, sa prepoznatljivim kosturom u sredini, koji je postao jedan od simbola navijačkog sveta.

Nju su najvatrenije pristalice PSŽ-a okrenuli naopačke u znak poraza i onoga što se u navijačkom svetu naziva gašenjem grupe, kada padne udarna zastava.

Na forumu svetskih ultrasa ubrzo je stiglo i objašnjenje otkud zastava na tribinama navijača PSŽ-a. Objašnjenje leži u međusobnom ratu navijača PSŽ-a za prevlast na tribinama, gde i postoje dve frakcije (Ateuil ili nekadašnji Tigris) i Bulonj Bojs (KOB), odnosno današnji Karsud.

Pošto najvatreniji navijači PSŽ-a međusobno ratuju, otimaju zastave jedni drugima, navodno je Karsud izgubio jednu zastavu nedavno, pa su u zamenu za njihov povratak dali otetu zastavu najvećih rivala, koja je oteta još u avgustu 1998. godine u Avinjnonu.

Tako je posle više od 20 godina, legendarna zastava osvanula ponovo na tribini, ali na protivničkoj.

Međutim, navijači Marselja su i pored njenog gubitka napravili novu zastavu identičnog oblika, koja i danas može da se vidi na njihovoj tribini u centralnom delu.

Video: Navijači Partizana se pohvalili otetim zastavama Junajteda

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Relja

    Bolje uzmite lopate u ruke i nešto korisno da radite, a ne da mlatite praznu slamu.

  • 88

    Karsud je grupa gde su uglavnom Srbi,i oni su do skoro bili sa Arapima.Bulonj bojsi su ukinuti odavno,tako da ova prica i nije bas tacna...provereno

  • Komsija

    Pa sta je to, heroes-ima padal 3 4 puta pa svaki put novu sili i kacili, slicno kao i ultrasima, a i udarna delije je padala vec...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima