≫ 

Pet velikih svađa i tuča fudbalera i navijača: Dajer nastavio tradiciju Džake, Nejmara, Kantone!

U poslednje vreme ovo je sve učestalija pojava, a svakako je najpoznatiji slučaj Erika Kantone

  • 0
Navijač, udarac, Steaua Foto: youtube/On Demand News

Vezni igrač Totenhema Erik Dajer sukobio se sa jednim navijačem nakon što je Totenhem eliminisan od strane Noriča iz FA Kupa.

Reprezentativac Engleske popeo se preko redova stolica i došao do navijača za kojeg je Žoze Murinjo rekao da ga je uvredio.

Ovo, naravno, nije prvi put da se jedan fudbaler sukobljava sa navijačima na ovaj način, piše „BBC“.

Granit Džaka, oktobar 2019.

Tadašnji kapiten Arsenala Granit Džaka izazvao je veliki skandal nakon što je psovao vlastite navijače dok je izlazio sa terena. Nije se suprotstavio nijednom konkretnom navijaču ili grupi navijača, ali, nakon što je izviždan prilikom izmene u utakmici sa Kristal Palasom, moglo se jasno vdeti da psuje.

Kasnije se izvinio, ali mu je oduzeta kapitenska traka.

Džaka je kasnije objasnio svoju reakciju, rekavši da je „dostigao tačku ključanja" nakon komentara na društvenim mrežama i na nedavnim mečevima koji su „veoma boleli". Uvrede su uključivale komentare poput: „slomićemo ti noge“, „ubićemo ti ženu“ i „želimo da tvoja ćerka dobije rak“.

Nejmar, maj 2019.

Ranije iste godine, najskuplji fudbaler na svetu dobio je zabranu nastupa na tri utakmice od strane francuskih fudbalskih vlasti, nakon što je nasrnuo na navijača posle šok-poraza od Rena u finalu Kupa Francuske.

Dok je prolazio stepenicama kako bi mu na postolju bila dodeljena medalja za finaliste, Nejmara je presreo navijač. Nejmar je odgurnuo njegov telefon, a zatim je podigao ruku na čovekovo lice.

- Jesam li se loše poneo? - pitao je Nejmar u komentaru na „Instagram-u“.  - Jesam. Ali niko ne može ostati ravnodušan.

nejmar Foto: Tanjug/Ap

Serhio Aguero, februar 2018.

Mančester Siti je pretrpeo šok poraz od Vigana u FA Kupu u februaru 2018. godine.

Brojni navijači Vigana utrčali su na teren posle utakmice i tada se desila prilično ružna scena između jednog navijača i napadača Sitija Serhija Aguera. Pojavili su se televizijski snimci na kojima se vidi kako Aguero gura navijača, a Argentinac se kasnije zakleo da ga je navijač pljunuo.

Vigan je kažnjen sa 12.500 funti zbog invazije navijača na teren. Aguero je izbegao kaznu Fudbalskog saveza.

serhio aguero Foto: Tanjug/Ap

Patris Evra, novembar 2017.

Angažman Patrisa Evre u francuskom Marselju nije dugo trajao, a udaranje jednog od navijača u glavu tome je značajno doprinelo.

Pre nego što je utakmica Lige Evrope uopšte i počela, Evra i saigrači pojurili su ka reklamama gde su neki od njihovih navijača uspeli da se približe terenu. Tada je Evra nogom udario jednog navijača u glavu i dobio je crveni karton.

UEFA mu je zabranila da se takmiči narednih sedam meseci, i Evra je napustio Marselj na obostranu saglasnost.

patris evra Foto: instagram/fanistipkovic

Erik Kantona, januar 1995.

Verovatno najpoznatiji primer.

U januaru 1995. godine, fudbaler Mančester Junajteda Erik Kantona šokirao je fudbalski svet kada je tokom gostovanja Kirstal Palasu preskočio izveo „kung-fu“ potez i udario navijača domaeg kluba koji je sedeo u prvom redu, a koji ga je vređao.

Kantona je nekoliko trenutaka ranije zaradio crveni karton, i na putu do tunela odgovario je na uvrede navijača Palasa Metjua Simonsa.

Potom ga je Fudbalski savez osudio na devet meseci zabrane igranja. Njegova prvobitna dvonedeljna kazna zatvora ukinuta je nakon uspešne žalbe i Kantona je tada medijima dao čuvenu izjavu: „Kad galebovi prate ribara, to je zato što misle da će sardine biti bačene u more“.

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA