≫ 

Navijačka alijansa brutalno tukla antirasističke demonstrante, Vest Hemovi huligani prednjačili

Napeto je na ulicama engleske prestonice

  • 3
huligani vest hema Foto: twitter/BasedPoland

Na ulicama Londona u nedelju je bilo jurnjave i nasilja u režiji Alijanse fudbalskih navijača (Football Lads Alliance), organizacije koja postoji od 2017. godine, nastale posle terorističkih napada u Londonu i Mančesteru.

Tada se kod velikog broja momaka sa tribine rodila ideja o samoorganizovanju protiv muslimanskog življa, a njihovo delovanje jasno se moglo videti nedavno na ulicama prestonice kada je grupa navijača Vest Hema, koji takođe pripadaju ovoj alijansi, jurila i tukla tamnopute sugrađane.

Video koji se pojavio na društvenim mrežama najbolje opisuje kako navijačko tvrdo jezgro na ostrvu u praksi vidi otpor prema doseljenicima i njihovim potomcima.

Inače, ovo bi tek mogla da bude uvertira za veliki miting koji je najavljen za subotu u Londonu od strane sledbenika ideje "black kives matter", ogroman broj ljudi se očekuje, ali i kontramitingaši iz navijačke alijanse koji najavljuju da će braniti potencijalno ugrožene spomenike i britanske simbole svetskih ratova.

Podsećamo da je nedavno u Bristolu protestna rulja srušila spomenik engleskom robovlasniku iz 17. veka Edvarda Kolstona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    9. jun 2020 | 22:29

    Svet je poludio,korona je najblazi vid batine,bojim se da ce sledeca batina ostaviti mnogo teze posledice

  • Žabac

    9. jun 2020 | 23:05

    Interesantno je da nigde ali bukvalno nigde nema snimaka nasilja " mirnih " demonstranata , osude paljenja , skrnavljenja , pljačkanja ... Više je nego očigledno da je sve ovo orkestrirano i organizovano . Doći će trenutak kada ćemo svi mi širom sveta biti " čekićari " ne bi li odbranili sebe , svoje najmilije , svoj posed imovinu , pravo na različito mišljenje i izgovorenu reč !

  • Zilot

    9. jun 2020 | 23:47

    I onda mi Srbi huligani,divljaci,nacionalisti.Svi oni svoje komplekse i frustracije leče na nama.Zbogom Evropo srećan ti put

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA