≫ 

Nadrealne scene iz Napulja zaprepastile Svetsku zdravstvenu organizaciju: Strašni prizori sa ulica

Izliv hiljade ljudi na ulice zbog proslave osvajanja Kupa nikoga nisu ostavile ravnodušnim

  • 3
navijači napolija Foto: instagram/hooliganstv_official

Napulj je i doslovce goreo u noći kada je Napoli osvojio Kup Italije pobedom nad Juventusom posle boljeg izvođenja penala. Na ulice grada podno Vezuva slila se reka ljudi, prizori su bili nestvarni, a pravi utisak  sveopšteg slavlja i euforije se najbolje mogao sagledati iz šire perspektive - spektakularno se slavilo među južnjacima.

Ipak, glas razuma je dan kasnije pozvao na oprez, jer opasnost od korona virusa koji je u crno zavio Italiju, nije prošao, te je opravdana i kritika na ovakvo neodgovorno ponašanje Napolitanaca, i to od italijanskog predstavnika u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

- Žurke na ulicama i trgovima su strašne, sad je suđeno da se dese veliki problemi - izjavio je Dr Ranieri-Guera za televiziju Agora.

- U ovom trenutku, kada je pandemija i dalje u jeku, takve stvari ne smeju da se rade. Srećom, to se desilo u Napulju, gde guverner i gradonačelnik mesecima sprovode veoma oštre mere izolacije, što znači da je virus manje prisutan nego u drugim gradovima.

Bez obzira na oprez koji postoji među stanovnicima Napulja, slavlje na ulicama nikako nije smelo da se desi, kaže Dr Ranieri-Guera.

- Međutim, želim da podsetim koliko je ovakvo ponašanje bilo štetno za Lombardiju na početku pandemije virusa, kada je Atalanta igrala sa Valensijom Ligu šampiona. Ne bih voleo da zaraza ponovo bukne baš kad je tehnički naučni odbor popustio sa karantinskim restrikcijama. Zaista je bolno gledati ove slike.

 
 
 
View this post on Instagram
Scenes from Naples when Napoli won Cup of Italy yesterday against Juventus 17.06.2020 #napoli #naples #italy #ultras #hooligans #hooliganstvA post shared by Hooligans TV (@hooliganstv_official) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA