Haos zbog ispadanja iz Bundeslige: Navijači jurili igrače Šaleka po ulici i gađali ih jajima

Neprijatne scene iz Gelzenkirhena

  • 1
FK Šalke Printskrin: Twitter

Fudbaleri Šalkea su ispali iz Bundeslige nakon 30 godina, a besni navijači su ih dočekali u Gelzenkirhenu u jutarnjim časovima kada su presreli autobus, potom izveli fudbalere napolje, a onda ih gađali jajima i jurili po ulici.

Šalke je ove godine odigrao jednu od najgorih fudbalskih sezona u istoriji, promenili su čak pet trenera, a ostvarili su samo dve pobede u 30 mečeva, uz gol razliku od 18 postignutih golova i 76 primljenih.

Ovaj fudbalski klub iz Gelzenkirhena je pre samo dve godine igrao grupnu fazu Lige šampiona, gde je uspeo da se kvalifikuje i u nokaut fazu.

Međutim, loše poslovanje uprave i odlasci najboljih igrača bez obeštećenja (Goretzka, Nubel, Matip...) razlog zašto se klub sada nalazi u ogromnim finansijskim problemima.

Porazom na strani kod Arminije od 1:0, fudbaleri Šalkea su i zvanično članovi Cvajte od naredne sezone. Ovo je mnogo potreslno navijače, njih 600 je dočekalo autobus sa fudbalerima koji se vraćao iz Bilefelda a svi su kod sebe imali pirothenička sredstva i jaja, kojim su gađali fudbalere.

Na Tviteru je osvanuo snimak i kako je to izgledalo tokom jutarnjih časova, mogu se videti fudbaleri Šalkea kako beže od navijača.

- Kada su igrači krenuli da napuštaju autobus na njih su bačena jaja. Takođe svi su bili na meti žestokih uvreda. Niko nije povređen, a tragamo za svim počiniteljima - stoji u saopštenju policije.

Ubrzo se i klub oglasio povodom ovog incidenta.

- Svima nam je teško zbog ovoga što se dogodilo, ali su neke stvari neprihvatljive. Pojedini navijači su prešli „crvenu“ liniju, jer bezbednost igrača i članova stručnog štaba apsolutno nikada ne sme da bude ugrožena.

Zbog ispadanja, ali i zbog finansijske krize, sve je izvesnije da će naš stoper Matija Nastasić na leto potražiti novu sredinu.

Video: Nekada se bežalo od srpskog dresa, a sada? Sportisti koji su odjavili druge da bi igrali za Srbiju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA