≫ 

Ukoliko Sonja ne može, ko bi trebalo da nosi zastavu Srbije na Olimpijskim igrama?

Veliki spektar mogućnosti se nalazi ispred našeg Olimpijskog komiteta

  • 16
Sonja Vasić Foto: MN Press

Ukoliko srpska košarkašica Sonja Vasić bude sprečena da učestvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju, postavlje se pitanje ko bi mogao pored Filipa Filipovića da nosi zastavu Srbije na najvećoj svetskoj smotri sportista?

Olimpijski komitet Srbije je odlučio da na Olimpijskim igrama zastavu Srbije nosi dvoje sportista, ali bi to moglo da se promeni, jer je neizvesno da li će se Sonja Vasić oporaviti od korona virusa.

Zastavu Srbije su do sada na OI nosili troje sportista - Jasna Šekarić u Pekingu 2008. godine, Novak Đoković u Londonu 2012. godine i Ivana Anđušić Maksimović u Riju 2016. godine.

Ove godine su za ovu čast bili predviđeni trofejni srpski vaterpolista, Filip Filipović i srpska košarkašica Sonja Vasić, međutim, Sonjin nastup u Tokiju je neizvestan jer je nedavno dobila pozitivan korona test.

Ko bi mogao da je zameni?

Ivana Španović

Kada se pomene ženski sport u Srbiji, prva asocijacija je upravo devojka rođena u Zrenjaninu, Ivana Španović.

Cela nacija je navikla na njene uspehe, a ništa manje se od nje ne očekuje ni na narednim Olimpijskim igrama.

Španović je donela Srbiji i medalju iz Rija, tada je sa skokom od 7.08 metara uspela da se osvoji treće mesto.

Tokom ove godine, ona je već uspela da osvoji tri medalje, osvojila je bronzu u Dizeldorfu, potom zlato u Firenci, a na kraju i zlato u Dijamantskoj ligi u Stokholmu.

Zbog svojih neverovatnih uspeha tokom karijere, Ivana Španović je jedna od sportistkinja kojoj bi trebalo da pripadne čast nošenja zastave na otvaranju Olimpijskih igara.

Prvenstvo Srbije za seniore, Atletika Foto: Nikola Tomić

Maja Ognjenović

Osim što je kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Maja Ognjenović je i devojka s najviše iskustva u našem nacionalnom timu.

Iza sebe ima pozamašan CV ispunjen uspesima, medalje je donosila sa Evropskih šampionata, dok se može pohvaliti i sa srebrnim medaljama sa Svetskog prvenstva 2015. godine, kao i srebrnog odličja sa Olimpijskih igara u Riju.

Pored brojnih timskih titula, Maja Ognjenović je čak osam puta bila najbolji tehničar turnira. Poslednja titula ovakvog tipa došla je nakon Evropskog šampionata 2019. godine gde je Srbija osvojila zlatnu medalju.

Pored Ivane Španović, Maja je još jedna sportistkinja koja bi zbog svojih pređašnjih rezultata morala da ponese zastavu na Olimpijskim igrama.

Maja Ognjenović Foto: MN Press

Milica Mandić

Devojka koja je donela prvo zlato našoj zemlji na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, a nakon toga njena popularnost i broj medalja su rasli ogromnom brzinom.

Krajem 2012. godine, Olimpijski komitet Srbije ju je proglasio najboljom sportistkinjom u Srbiji, a takođe je dobila i "Zlatnu značku" koju je svojevremeno dodeljivao dnevni list Sport.

Iduće godine, Mandićeva se okitila i srebrom na Mediterantskim igrama.

Njen nastup u Riju nije prošao najbolje, izgubila je u četvrtfinalu sa 5:0 od Vokden.

U Tokiju će imati priliku da svojoj zemlji ponovo donese jednu od tri medalje.

Milica Mandić Foto: Nikola Tomić

Tijana Bogdanović

Još jedna devojka koja je donela Srbiji medalju u Tekvondou, ona je na Olimpijskim igrama u Riju uspela da osvoji srebrno odličje.

Nakon ove, Tijana je uspela da osvoji i broznu na Evropskom prvenstvu u Kazanju 2018. godine, a potom je uspela da uzme i dve edalje na Univerzijadi u Tajpeju - obe zlatne.

Kao i Milica četiri godine ranije, Tijana je takođe izabrana za najbolju sportiskinju 2016. godine.

Tijana Bogdanović Foto: Nikola Tomić

Video: Ivana Španović započela novu sezonu odličnim skokom u Atini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA