≫ 

Ko je Damir Mikec? Ima filmsku ljubavnu priču! Dopisivao se mejlovima, pa išao po ženu u El Salvador

Osvajanjem odličja u Tokiju kompletirao je fenomenalnu karijeru

  • 26

Video: Bravo Damire, bravo Mikec: Poslednjim hicem ušao u finale, a onda srebro!

Srbija ima razloga za slavlje, srpski strelac Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju prvog dana na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Kroz istoriju srpski strelci su navikli naciju na uspehe, bezbroj osvojenih medalja na Svetskim, Evropskim prvenstvima, ali i Olimpijskih igara.

Nakon prvih medalja osvojenih 1988. u Seulu, gde su Goran Maksimović (zlato) i Jasna Šekarić (zlato i srebro) osvojili prve medalje za našu zemlju u ovom sportu, apetiti su samo postajali sve veći, a na strelce smo po pravilu uvek računali za neku medalju na Olimpijskim igrama.

Mikec je na Igrama naš najstariji takmičar, a već prvog dana je njegovo iskustvo donelo našoj zemlji odličje. Time je kompletirao sve medalje sa velikih takmičenja, jer mu je u karijeri nedostajala samo ona najvrednija, sa Olimpijskih igara.

Ko je Damir Mikec?

 

Damir Mikec je rođen u Splitu 1984. godine i trenutno je član kluba "Policajac" koji se nalazi u Beogradu.

Mikec se u ranom detinjstvu bavio karateom, sa osam godina je odlučio da se oproba na "strunjačama", nakon pet godina karatea, uspeo je da stigne do braon pojasa. Međutim, karate nije zaživeo, a Mikeca je put vodio dalje.

Nakon karatea, Damir je trenirao plivanje i veslanje, da bi na posletku "otkrio čari" streljaštva, gde se i dan danas takmiči.

Odrastao uz idola i sadašnjeg trenera

 

Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, Damir Mikec

Foto: Tanjug/AP

Srpski strelac je imao tu sreću da odrasta pored svog starijeg brata, Gorana, koji je bio reprezentativac u streljaštvu, a kako je Damir svojevremeno rekao - njegove rezultate je odavno prestigao.

Stariji brat, Goran Mikec nije tokom karijere imao nekih zapaženih rezultata, međutim, sada se može pohvaliti da je trener čoveka koji je Srbiji doneo prvu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Oženio strelkinju iz El Salvadora, imali svadbu kao iz Holivuda

 

Damir Mikec je u braku sa Melisom Ivet Perez Karbalo, iz El Salvadora, koja se  2010. godine preselila u Beograd, a u brak su stupili samo godinu dana nakon toga.

Njih dvoje su se upoznali 2005. godine na jednom takmičenju u Atlanti, a svoj kontakt su u početku održavali preko mejla, jer kako je Mikec rekao - tada nije bilo drugog načina.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Melissa Mikec OLY (@melissa_mikec)

 

Telegraf je svojevremeno uradio priču sa bračnim parom Mikec, gde su nam Damir i Melisa opisali svoju neverovatnu ljubavnu priču.

- To je bio moj prvi nastup na svetskim takmičenjima. Posle mesec dana od prvog viđanja u Americi, sreli smo se u Minhenu na Svetskom Kupu i tada smo shvatili da smo jedno za drugo.

Godinama se dopisivali mejlovima, a onda je on odlučio da ode po nju u El Salvador

 

- Ipak, ja sam se vratila u Salvador, a Damir u Srbiju i pošto tada nije bilo skajpa, vibera i ostalih stvari, komunicirali smo preko mejla. Bilo je veoma romantično to vreme, iščekivanja mejlova, iščekivanja kada ćemo se videti. Pošto nije bilo bolje druge komunkacije, mejlovi su bili kao pisma - rekla je svojevremeno Melisa za Telegraf.

Damir je s nestrpljenjem čekao svako sledeće takmičenje da vidi buduću suprugu.

- Dešavalo se da se spremam za takmičenje, onako srećan što ću je videti, a recimo ona se ne pojavi iz ko zna kog razloga. Drugi put ona dođe, a ja ne odem na takmičenje - priča Mikec i otkriva koliko je vremena prošlo od prvog viđenja.

- Posle dve godine, nastavili smo da se viđamo po takmičenjima, da se dopisujemo, čujemo, a 2009. godine ja sam odlučio da odem u Salvador i upoznam njenu porodicu. Prošlo je četiri godine i hteo sam da znam da li će tu nešto biti ili ne.

Ipak, kada je došao sačekalo ga je iznenađenje, jer su svi već znali za njega.

- Mislim da su svi u Salvadoru znali za Damira, jer sam im ja samo pričala o njemu. Toliko sam pričala o njemu, da je moja majka rekla "Ko je taj Damir?" kad pričaš toliko o njemu i jedva je čekala da ga upozna. Ona je znala da, ako želimo da budemo zajedno, on mora da dođe u Salvador ili da ja odem u Srbiju - rekla nam je lepa strelkinja iz Salvadora i otkrila kako je odlučila da se preseli u Srbiju.

- Tada kada je došao pričali smo ozbiljno, objasnio mi je kakva je situacija u Srbiji, šta mogu da očekujem i ja sam donela odluku da dođem. Ipak, tek sam došla 2010. godine. Ostala sam zbog fakulteta još godinu dana u Salvadoru i jedan dan me zvao Damir i rekao "Dolazi odmah" i ja sam se spakovala - otkrila nam je Melisa.

Posle 10 meseci života u Srbiji usledila je svadba kao iz najlepših holivudskih filmova na plaži. Imali su dve svadbe, jedna je bila u Beogradu, a jedna u Salvadoru.

Melisa Mikec

Melisa Mikec; Foto: Instagram/melissa_mikec

- Morali smo tako, jer njeni nisu mogli da dođu ovde, a moji u Salvador, ipak je to skup put, koji traje 24 sata - objasnio nam je tada Mikec.

- Ovde je svadba bila na Ušću, tako da smo se u u Beogradu venčali pored vode - poručio je srpski strelac.

Interesantno je i da je Mikec svoju suprugu "zarazio" ljubavlju prema Crvenoj zvezdi, čije utakmice posećuju na Marakani i u Pioniru.

- Bili smo na prvom meču Evrolige protiv Lokomotive i bilo je super. Pošto Damir navija za Zvezdu tako sam i ja navijač crveno-belih, ali znam da je veliki rivalitet sa Partizanom. Kod nas u Salvadoru toga nema - ispričala nam je Melisa, koja je upućena i u navijačka dešavanja u Srbiji.

Preko 30 medalja, kruna karijere - OI Tokio

 

Davno je prestigao svog brata Gorana, ali takođe, njegov brat se kao trener može pohvaliti da je "njegov učenik" osvojio preko 30 medalja u svojoj karijeri.

Najvažnija medalja, do ove u Tokiju, bila je srebro sa Svetskog prvenstva, dok se broj ostalih više ne može ni izbrojati na pravi način.

Dva puta je osvajao Evropski šampionat, nekoliko puta i Svetski kup, dok se okitio jednim zlatom i na Mediteranskim igrama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herceg novi

    24. jul 2021 | 12:36

    Živio je i završio osnovnu školu u Herceg novom. Puno čestitki za našeg novljanina 🇷🇸🇲🇪🇷🇸🇲🇪🇷🇸🇲🇪

  • Crna Gora je Srbija

    24. jul 2021 | 12:14

    Bravo Srbine!!!🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Aaaa

    24. jul 2021 | 10:58

    Bas su lep par!Ona prelepa. Svu sreću vam želim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA