≫ 

Atletičari Srbije otišli u Tokio: Nadamo se bar jednoj medalji

Optimizam u timu naše atletske selekcije pred odlazak na Igre

  • 0

Reprezentativci Srbije u atletici večeras su letom preko Istanbula otputovali u Tokio na Olimpijske igre. Svi sportisti će se po dolasku u glavni grad Japana smestiti u Olimpijsko selo.

Reprezentacivci Srbije u atletici za Olimpijske igre u Tokiju su: Ivana Španović, Marija Vučenović, Dragana Tomaševič, Asmir Kolašinac i Armin Sinanćević.

Dragana Tomašević je juče doputovala u Tokio, a uskoro će joj se pridružiti i kolege iz tima.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje Goran Obradović, istakao je da očekuje da se naši atletičari dostojno reprezentuju, i ako je moguće da postave svoj novi lični rekord.

- Plasman ne zavisi samo od njih, već i od konkurencije, ali se nadamo bar jednoj medalji. - istakao je Obradović pred poletanje.

Nakon Pekinga, Londona i Rija, Ivana Španović putuje i na Igre u Tokiju. Najveći uspeh je ostvarila u Riju 2016. godine, kada je osvojila bronzanu medalju.

- Bila bih neskromna, kada bih rekla da nemam velike ambicije posle medalje u Riju. Moj tim i ja znamo za šta sam spremna, i koliko sam spremna. Izuzetno se radujem i jedva čekam da počnu Igre. – rekla je Španovićeva.

Ivana Španović

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Marija Vučenović predstavljaće Srbiju na Igrama u Tokiju, u disciplini bacanje koplja i ne krije uzbuđenje što će po prvi put nastupiti na najvećoj sportskoj smotri.

- Srećna sam što sam deo Olimpijskog tima Srbije. Cilj mi je da uđem u finale, a u finalu je sve moguće. Daću sve od sebe. - rekla je Marija.

Marija Vučenović

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prvi put na Olimpijske igre putuje i Armin Sinančević koji ističe da se dobro spremao za svoje takmičenje.

-Idem spreman na Igre. Daću sve od sebe da svoju zemlju predstavim u što boljem svetlu. Boriću se za finale, a tamo je upravo sve moguće. – rekao je Armin.

Bogato Olimpijsko iskustvo poseduje Asmir Kolašinac, koji ističe da će na Igrama u Tokiju dati sve od sebe i da bi bio istorijski uspeh da imamo dva bacača kugle u finalu.

Armin Sinančević

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

-Na Igrama u Tokiju biće jaka konkurencija, čak 52 takmičara ima rezltate preko 21,10 metara. Biće teško u toj konkurenciji biti u finalu, ali ja sam se dobro spremio . – istakao je Asmir.

Asmir Kolašinac

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Od naših atletičara prva će na Igrama nastupiti Dragana Tomašević, 31. jula. Ivana Španović nastup na Igrama počinje 1. avgusta, dok Marija Vučenović, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević nastupaju u Tokiju 3. avgusta.

Video: neskromno bi bilo da kažem da nemam velike ambicije: Ivana Špaović priželjkuje uspeh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA