≫ 

Rezime 5. dana OI: Basketaši uzeli bronzu, Letonci zlato! Novak u dva četvrtfinala, veslači u finalu

Može se reći uspešan dan, iako smo svi verovali da basketaši mogu i do zlata

  • 8
Novak Đoković, Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020,

Foto: Tanjug/AP

Najvažnije vesti 5. dana Olimpijskih igara

 

*Basketaši Letonije osvojili zlato, pobedili su Rusiju rezultatom 21:18

*Basketaši Srbije osvojili bronzanu medalju!

*Novak Đoković i Nina Stojanović su se plasirali u četvrtfinale miksa

*Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Olimpijskih igara, prepustio Fokini samo četiri gema!

*Šok u polufinalu basketa! Srbija ostala bez finala, Rusi lako savladali našu ekipu

*Stefanos Cicipas je ispao sa Olimpijskih igara u Tokiju

*Srpski veslači Martin Mačković i Miloš Vasić plasirali se u finale na 2.000 metara

*Nemanja Majdov eliminisan je već na startu od strane Nemca Eduarda Tripela

*Mađar Krištof Milak postavio je novi olimpijski rekord na 200 metara leptir

*Andrej Barna postavio novi državni rekord Srbije na 100 metara, ali ostao bez finala

Tok dana:

 

15.55 - Basket reprezentacija Letonije uzela je zlatnu medlaju pobedom nad Rusijom rezultatom 21:18.

14.30 - Basketaši Srbije osvojili bronzanu medalju posle pobede od 21:10!

13.45 - Novak i Nina Stojanović idu dalje! Plasirali su se u četvrtfinale pobedom od 6:3, 6:4 protiv brazilskog dubla Melo - Stefani.

13.30 - Najveća srpska plivačka nada Andrej Barna (23) ističe da ne zna da li će više plivati. U danu kada je oborio nacionalni rekord Milorada Čavića na 100 metara slobodno i nakon što je završio kao deveti na OI, Barna je šokirao Srbiju. Kako kaže, fokus mu je na ostanku u Americi, gde je na postdiplomskim studijama, a takođe ističe i da nema finansijsku podršku Srbije.

12.30 - Rival našeg basket tima u borbi za bronzu su Belgijanci, koji su doživeli težak poraz u polufinalu od Letonije.

12.10 - Novak Đoković i Nina Stojanović igraju meč osmine finala Miks dubla protiv brazilskog para Melo/Stefani.

12.05 - Italijani nisu uspeli da ostvare drugu pobedu na Olimpijskim igrama u košarci. Nekadašnji košarkaš Partizana, Džok Lendejl ih je u toj nameri sprečio sa svojih 18 poena, čime je bio najefikasniji u svojoj ekipi. Rezultat je bio 86:83 za Australiju.

11.55 - Srbija će se u borbi za bronzanu medalju u basketu "tri na tri" sastati sa Belgijom, koja je u drugom polufinalu poražena od Letonije rezultatom 21:8.

10.45 - Novak Đoković nije razočarao. Pobedom protiv Alehandra Davidoviča-Fokine obezbedio je plasman među najboljih osam i ako u četvrtfinalu savlada Keija Nišikorija, boriće se za medalje!

10.45 - Basketaši Srbije poraženi su u polufinalu Olimpijskih igara od Rusije sa 21:10. Rusija je iznenadila naš tim koji je važio za favorita pred ovaj meč. Oni će se od 14.15 boriti barem za bronzanu medalju.

09.57 - Slovenci osvajaju drugo zlato!

Primož Roglič

Foto: AP/Tanjug

Slovenac Primož Roglič je imao ubedljivo najbolje vreme u hronometru, čak minut i 1,39 sekundi ispred drugoplasiranog holanđanina Toma Dumolina, dok je bronzu osvojio Australijanac Rohan Denis.

09.30 - Počeo je meč Novaka Đokovića protiv Alehandra Davidoviča Fokine, koji možete da pratite u posebnom blogu uživo.

08.52 - Poznato je i ko je sledeći rival Novak Đokovića u četvrtfinalu na Olimpijskim igrama. Ukoliko eliminiše Alehandra Davidoviča Fokinu, Srbina oćekuje duel sa Japancem Kei Nišikorijem koji je bio bolji od Belorusa Ilije Ivaške sa 7:6, 6:0.

Kei Nishikori, Kei Nišikori

Foto: Tanjug/AP

08.45 - I Stefanos Cicipas je ispao sa Olimpijskih igara u Tokiju!

08.22 - Hoće Amerikanci da pogreše jednom, ali ne 100 puta. Ceh za poraz od Francuske platio je Iran koji je počišćen sa 120:66.

08.10 - Noćas nema spavanja! Evo kada Mačković i Vasić veslaju za medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju

Miloš Vasić, Martin Mačković

Foto: Tanjug/AP

07.43 - Argentinac Dijego Švarcman završio je učešće u Tokiju u osmini finala. Njega je eliminisao Karen Hačanov sa 6:1, 2:6, 6:1, koji će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Igo Umber - Stefanos Cicipas.

07.20 - Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju prijavili su 16 novih slučajeva korona virusa, povezanih sa tom manifestacijom, ali među njima nema sportista, javlja Rojters.

07.00 - Upozoravao je prvo Novak, svađao se Medvedev, a nastradala je Paola Badosa! Španska teniserka predala je meč Čehinji Vondruševoj nakon što joj je pozlilo, najverovatnije zbog vrućine.

 

06.34 - Drugi teniser sveta i glavni rival Novaka Đokovića u borbi za zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale posle trijumfa nad Italijanom Fonjinijem u tri seta - 6:2, 3:6, 6:2. U četvrtfinalu će igrati sa Pablom Karenjo-Bustom koji je bio bolji od Danijela Kefera - 7:6, 6:3.

06.00 - Kraj za Nemanu Majdova! Srpski džudista je eliminisan već na prvoj prepreci od strane Nemca Tripela.

Nemanja Majdov

Foto: MNPress

05.52 - Idemo na Nemanju Majdova koji se bori s Nemcem Tripelom u kategoriji do 90 kilograma. Radi se o eliminacionoj rundi.

05.49 - Dok čekamo meč Novaka Đokovića i Davidoviča Fokine koji je na programu oko 7 sati, da kažemo da je Elina Svitolina lako eliminisala Itlaijanku Kamilu Đorđi sa 6:4, 6:4.

05.40 - Amerikanka Keti Ledecki osvojila je osmu olimpijsku medalju! Ona je trijumfovala u trci na 1.500 metara slobodnim stilom, nakon što je na 400 metara slobodno bila druga i peta na 200 metara.

 

05.17 - Uspeli su! Veliki podvig naših veslača Mačkovića i Vasića koji su se plasirali u finale!

05.00 - Košarkaši Nemačke stigli su do premijerne pobede na Olimpijskim igrama u Tokiju. "Panceri" su bili bolji od Nigerije sa 99:92, iako su u trećoj četvrtini gubili sa čak 11 poeba razlike. Ovim porazom Nigerijci su ostali bez realnih šansi da osvoje drugo mesto u grupi, posebno pošto su i na startu olimpijskog turnira izgubili od Australije.

04.45 - Kanadska plivačica Peni Oleksijak osvojila je bronzu u trci na 200 metara slobodno i tako ušla u istoriju tamošnjeg sporta kao prva koja je osvojila čak šest olimpijskih medalja (u Riju i Tokiju) - jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje.

 

03.55 - Mađar Krištof Milak postavio je najbolji rezultat u istoriji Olimpijskih igara u trci na 200 metara leptir. On je isplivao deonicu za vreme 1.51.25. Srebro je pripalo Japancu Tomoru Hondi, a bronza Federiku Burdizu.

 

03.50 - Australijanka Erijen Titmus je posle zlata i olimpijskog rekorda u trci na 400 metara slobodnim stilom isti uspeh napravila i na 200 metara. Drugo mesto pripalo je Bernadet Hju iz Hong Konga, dok je treća bila Kanađanka Peni Oelksijak.

03.40 - Kolesnikov, Čalmers, Nemet je poredak u njegovoj trci. Šteta, isplivao je Andrej Barna vreme od 47,94 sekunde što je novi nacionalni rekord Srbije, ali to nije bilo dovoljno za plasman u finale.

 

03.39 - Kreće Andrej Barna! 

03.30 - Najpre će plivati prva polufinalna grupa, dok je naš Barna u drugoj! U prvoj polufinalnoj grupi trijumfovao je Amerikanac Kejleb Dresel koji je isplivao najbolji rezultat ove sezone.

03.25 - Još desetak minuta pa ćemo bodriti našeg Andreja Barnu u borbi za finale na 100 metara slobodnim stilom, a dok ne počne trka da kažemo da je Australija ostvarila duplu pobedu u muškom i ženskom četvercu u veslanju.

02.45 - Evo i prvih podeljenih medalja u Tokiju ovog 5. dana takmičenja. Rumunke Ankuta Bodnar i Simona Radis trijumfovale su u finalu veslanja, u konkurenciji dvojca na 1.000 metara.

 

02.05 - Dok ne krenu nove borbe da se podsetimo i rang-liste podeljenih medalja, na kojoj je Srbija doživela značajan skok zahvaljujući zlatu Milice Mandić.

Milica Mandić

Foto: MN Press

02.00 - Posle plivanja očekuju nas nastupi veslača (negde oko 05.10 časova), kao i džudiste Majdova koji se bori sa Nemcem Tripelom oko 6 časova. Sve to će biti lep uvod u jutro u kome nas oko 07.30 očekuje duel Novaka Đokovića i Španca Davidoviča-Fokine, a svi ćemo biti i uz basketaše od 10.30 časova kada budu igrali sa Rusijom polufinale.

01.55 - Što se tiče srede, od srpskih sportista prvi će na borilište plivač Andrej Barna koji od 03.35 časova nastupa u polufinalu na 100 metara slobodnim stilom. Kompletan raspored srpskih sportista pronađite OVDE.

01.50 - Poštovani čitaoci Telegraf Sporta, dobro jutro i dobrodošli na još jedno druženje u našem specijalnom live blogu posvećenom Olimpijskim igrama u Tokiju. Iza nas je sjajan prethodni dan koji je u potpunosti obeležila Milica Mandić osvajačica prve zlatne medalje za Srbiju u Japanu. Kako je protekao čitav utorak 27. jul u Tokiju podsetite se OVDE.

Video: Basket 3x3 objašnjen do detalja: Ko zove izmene, ko menja taktiku i zašto kidamo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darerere

    28. jul 2021 | 13:43

    Kaaaakav je Nole car kralj nzm ni ja!!!covek igra dva meca u istom danu.Iako ne mora nikome da se dokazuje covek za Srbiju igra...ima novca,prvi je skoro svemu i igra.Covek INSTITUCIJA u odnosu na neke sto cuvaju konje fazane sotke i ko zna sta jos.

  • Ja

    28. jul 2021 | 12:33

    Nole je mentalni Superman treba izdrzati taj pritisak i ocekivanja

  • Aaaa

    28. jul 2021 | 11:22

    Uf,sijace bronza jače od zlata!Idemoooo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA