Đoković: Tenis profesionalno igram 20 godina, nikada ovo nisam doživeo u svojoj karijeri

Prvi reket sveta se osvrnuo na odluku ITF-a da pomeri mečeve za kasnije termine

  • 3
Novak Đoković

Foto: Profimedia/AFP

Najbolji svetski teniser Novak Đoković u petak bi mogao da donese dve medalje Srbiji na Olimpijskim igrama, ukoliko tokom dana bude uspešan u polufinalu singla i mešovitog dubla koji igra sa Ninom Stojanović.

Novak i Nina su u četvrtak u dva seta bili bolji od nemačke kobinacije, a nedugo nakon tog meča Đoković je govorio i o odluci ITF-a da pomeri teniske mečeve u kasnije termine zbog problema sa vlagom i vrućinom.

- To je vest koju je bilo odlično čuti. To nije bilo samo moje mišljenje da mečevi ne bi trebalo da se igraju od 11 časova. Razgovarao sam sa šest od osam četvrtfinalista muškog singla i svi su se zalagali da mečevi krenu kasnije - rekao je Đoković i dodao:

- Ne želite da vidite situaciju koja se dogodila sa Paolom Badosom (kolabirala i odvezli je u kolicima posle prvog seta). Tenis sada igram profesionalno već 20 godina i nikada se nisam suočavao sa ovakvim uslovima u celom svom životu. Doživeo sam određene slične dane, možda u Majamiju ili Njujorku, bude teško jedan ili dva dana, a onda prođe. Ali ovde je tako svakog dana, iscrpljuje energiju i igrača.

Podsetimo, Đoković je posle meča u četvrtak poručio naciji da se još ne razgovara o medaljama, a osvrnuo se i na Aleksandera Zvereva koji mu je rival u polufinalu OI.

- Nisam se previše umorio, dobar rezultat i u singlu i u miksu, sve ide u odličnom pravcu, znam da smo u završnici, molim vas da ne pričamo o medaljama, idemo samo korak po korak. Ovo će biti najveći izazov na dosadašnjem turniru, on servira prilično jako, bez problema je došao do polufinala, ali sa ovim nastupom sam ulio sebi još samopouzdanja. Ključ će biti da neutrališem njegov servis, spremiću se, znam šta me očekuje, poznajem ga jako dobro, idemo na pobedu - jasan je bio Novak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ✍️

    30. jul 2021 | 09:31

    Svako dobro Nole volimo te i navijamo za tebe .🥇🥇🥇🥇🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🎾🎾🎾🎾🎾🍀🍀🍀🍀🍀🍀❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  • Bole

    30. jul 2021 | 05:13

    Puno srece do obe zlatne , naravno i Nini u dublu sa tobom zelim zlanu medalju. Ziveeeelaaaaa Srbijaaaaaa........

  • BASA

    30. jul 2021 | 08:12

    Bravo Nole ! Komsije sa Banjice !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA