≫ 

Rezime 9. dan OI: Ivana skače u finalu, košarkašice idu u četvrtfinale OI, Nina ostala bez medalje

Polovičan učinak srpskih sportista 9. dana takmičenja

  • 8
Olimpijske Igre, Naši u Tokiju, Ivana Španović i Nina Radovanović

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Tanjug/Ap

NAJVAŽNIJE VESTI

 

*Velika šteta! Srbija ostala bez medalje u boksu, Radovanović poražena uprkos hrabroj i velikoj borbi

*Ivana Španović poletela je u finale Olimpijskih igara i boriće se za novu medalju za Srbiju!

*Košarkašice Španije obezbedile su prvo mesto u grupi u kojoj se nalazi Srbija pobedom protiv Kanade

*Australijanka, Ema Mekion osvojila je sedmu medalju na ovim Olimpijskim igrama, čime je ušla u istoriju

*Plivači SAD postavili su svetski rekord u disciplini 4x100 metara mešovitim stilom u vremenu 3:26,78

Devetog takmičarskog dana sportisti Srbije ostvarili su polovičan učinak. Ivana Španović je sjajnim skokom od 7 metara izborila finale skoka udalj koje je na programu u uotrak od 03.50 po našem vremenu, dok su košarkašice pobedom nad Korejom 65:61 obezbedile četvrtfinale.

Na žalost Nina Radovanović, bokserka nije uspela da uđe u polufinale i obezbedi medalju jer je poražena od bokserke iz Kineskog Tajpeha, dok stonoteniseri nisu uspeli da savladaju Brazil i prođu u četvrtfinale turnira.

Video: Zategnuta, vedra, intrigantna: Jaka poruka Ivane Španović konkurenciji u Tokiju

TOK DANA:

 

15.45 Košarkašice Srbije pobedile Koreju i izborile plasman u četvrtfinale

11.30 Stonoteniska ekipa poražena je od Brazila sa 3:2 u tesnom meču za plasman u četvrtfinale OI

10.14 - Srbija vodi protiv Brazila u stonom tenisu. Jevtović je posle velike drame uspeo da savlada Cuboija u pet setova, tako da našim momcima sada fali samo još jedan trijumf za četvrtfinale.

 

09.11 - Nažalost, Dimitrije Levajac nije uspeo da pobedi Huga Kalderana i donese Srbiji drugi trijumf protiv Brazila. On se sjajno borio, ali je na kraju poklekao u pet setova - 3:2 (11:8, 11:13, 11:5, 12:10, 11:5).

09.06 - Hrvatska je osvojila još jednu medalju na ovim Olimpijskim igrama. Srebro u jedriličarstvu pripalo je Tončiju Stipanoviću. Zlato je uzeo Met Virn iz Australije, dok je bronza pripala Hermanu Tomsgardu iz Norveške.

08.42 - Selekcija Argentine pobedila je Japan i plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara u muškoj košarci. Najbolji pojedinac meča bio je legendarni Skola, a Gaučosi sada čekaju rivala u borbi za medalje. Rezultat je bio 97:77.

08.15 - Stonoteniska reprezentacija Srbije vodi sa 1:0 protiv Brazila u timskom dvoboju nakon pobede u dublu. Četvrti set pripao je Žoltu u Jevtoviću rezultatom 11:8.

08.02 - Opet je set trajao osam minuta, ali su stonoteniseri Srbije ovoga puta poklekli i prepustili ga Brazilcima. Rezultat je bio 8:11.

07.52 - Srpski stonoteniseri sada imaju veliku prednost u dublu, pošto su i drugi set osvojili rezultatom 11:9.

07.44 - Žolt i Jevtović su osvojili prvi set protiv Brazilaca rezultatom 11:7. Nadamo se da će naši momci nastaviti u istom ritmu.

07.32 - Upravo meč počinje srpski stonoteniski dubl koji će igrati u sastavu Peto Žolt i Marko Jevtović. Oni će nastupiti protiv Vitora Išija i Gustava Cuboija.

07.04 - Brazil i Francuska odigrali su verovatno jedan od najuzbudljivijih duela na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u muškoj odbojci uz meč Poljske i Irana na samom startu. Na kraju su slavile Karioke u pet setova, pri čemu je u poslednjem viđena borba na razliku koju su Brazilci dobili 20:18.

06.58 - Ranije tokom noći već su odigrani neki timski mečevi u stonom tenisu u muškoj konkurenciji, evo i rezultata:

Slovenija - Južna Koreja 1:3

Kineski Tajpeh - Hrvatska 3:0

To znači da će Srbija ukoliko pobedi Brazil u četvrtfinalu igrati protiv Južne Koreje.

06.43 - Podsećamo vas da će na borilište uskoro izaći i naši stonoteniseri, koji se od 07.30 časova bore protiv Brazila za plasman u timsko četvrtfinale.

06.41 - "Sam plasman u četvrtfinale govori da mogu u Parizu do medalje", rekla je Nina Radovanović posle poraza u četvrtfinalu boks turnira. Pogledajte njene izjave OVDE.

06.22 - "Najbolje sam sačuvala za finale", kaže Ivana Španović nakon uspešnih kvalifikacija u skoku udalj na Olimpijskim igrama. Kompletne izjave naše najbolje atletičarke može da pročitate OVDE.

06.00 - Za one koji vole gimnastiku - loše vesti. Možda i najbolja na svetu, Simon Bajls odlučila je da se povuče iz finala u parteru, dok će o nastupu na gredi odlučiti u narednim danima.

05.35 - Kada smo već kod plivanja, Ema Mekion postala je najuspešnija australijska olimpijka svih vremena. Njoj je bronza u štafeti sa Australijankama bila SEDMA medalja na ovim Olimpijskim igrama, koje će završiti sa četiri zlata i tri bronze! Opširnije o tome pročitajte OVDE.

 

05.05 - Prelazimo malo i na košarkaške terene. U grupi u kojoj se nalazi ženska selekcija Srbije rano jutros su snage odmerile Kanada i Španija, a reprezentacija sa Pirinejskog poluostrva je bila bolja i tako je osigurala prvo mesto u grupi - 76:66. Opširnije o tome pročitajte OVDE.

04.56 - Gotova su i sva plivačka takmičenja. U jednoj od najtežih disciplina - 1.500 metara slobodnim stilom, pobedu je odneo Robert Finke iz SAD. Drugo mesto pripalo je Mihajlu Romančuku iz Ukrajine, dok je bronza završila u rukama Florijana Velbroka iz Nemačke. U štafeti 4x100 metara mešovito kod dama trijumfovale su Australijanke, srebro je osvojila selekcija SAD, dok je bronza pripala Kanadi. Kod muškaraca u istoj disciplini pobedili su Amerikanci postavivši svetski rekord, drugoplasirana je bila Velika Britanija, a trećeplasirana Italija.

04.47 - Gotova su atletska takmičenja za ovo jutro tokom kojeg je održano i jedno finale - u bacanju kugle u ženskoj konkurenciji. Zlato je ubedljivo odnela Lidžao Gong iz Kine hicem od 20,58 metara, srebro je pripalo Rejven Sonders iz SAD rezultatom 19,79 metara, dok se bronzom okitila Valeri Adams rezultatom 19,62 metra.

04.32 - Ipak neće biti ništa od medalje u boksu za Srbiju. Sudije su i u poslednjoj rundi dale bolje ocene rivalki sa Kineskog Tajpeha, koja je rezultatom 5:0 prošla dalje.

 

04.25 - Sve desetke je dobila Ninina protivnica u ovoj rundi. Sa druge strane, Radovanović je završila sa devetkama i pred njom je težak posao u poslednjoj rundi.

04.22 - Posle prve runde, bolje ocene dobila je Ninina protivnica, tačnije samo američki sudija dao je bolju ocenu našoj bokserki među njih pet.

04.13 - Podsećamo, uskoro počinje četvrtfinalna borba naše Nine Radovanović u boksu protiv takmičarke iz Kineskog Tajpeha, Hsiao-Veng Huan. Zakazana je za 04.15!

04.07 - Kvalifikacije u skoku udalj su završene, a naša Ivana Španović zvanično ima najbolji rezultat od svih takmičarki!

04.06 - Muška reprezentacija Poljske ostvarila je ubedljivu pobedu u odbojci protiv Kanade u tri seta za samo sat i 15 minuta igre - 3:0 (25:15, 25:21, 25:16).

03.59 -  Imamo dva nova olimpijska rekorda u plivanju! Amerikanac, Kejleb Dresel osvajač je zlatne medalje u disciplini 50 metara slobodnim stilom, pošto je u finalu trijumfovao rezultatom 21,07 sekundi. Srebrnu medalju osvojio je Floran Manadu (21,55 sekundi), dok je bronza pripala Brunu Fratusu koji je bio još dve stotinke sporiji.

 

U istoj disciplini u ženskoj konkurenciji, olimpijski rekord ponovo je postavila Sara Mekion iz Australije vremenom 23,81 sekunde, čime je osvojila zlato. Pratila je poznata Sara Sjestrem iz Švedske, vlasnica svetskog rekorda, osvojivši srebro vremenom 24,07 sekunde. Bronza je pripala Pernili Brune iz Danske vremenom 24,21 sekunde.

03.53 - U međuvremenu su plasman u finale skoka udalj obezbedile Malaika Mihambo iz Nemačke skokom 6,98 metara, kao i Australijanka Šantel Maloun skokom 6,82 metara u Grupi B. Sa druge strane, još samo Ebigejl Izoruzu iz Velike Britanije je to učinila u Grupi A skokom od tačno 6,75 metara. Naša Ivana i dalje ima najbolji rezultat.

03.50 - Pogledajte i veličanstven skok Ivane Španović kojim je obezbedila plasman u finale Olimpijskih igara!

Video: Kakav skok! Kraljica Ivana u finalu Olimpijskih igara, Srbija čeka novu medalju

03.36 - Koliko je daleko skočila naša Ivana govori i podatak da nijedna druga atletičarka trenutno nije ni blizu njenog rezultata. Plasman dalje obezbedile su još Britni Ris (6,86 metara), Tara Dejvis (6,85 metara), Brume Ese i Sanja Kadi (po 6,76 metara)

03.18 - Ma kakva je kraljica Ivana Španović! Najbolja srpska atletičarka skočila je čak 7,00 metara u kvalifikacijama i plasirala se u finale Olimpijskih igara!

03.12 - U bacanju kladiva su na kraju samo Anita Vlodarčik, Bruk Andersen i Aleksandra Tavernije na osnovu norme izborile mesto u finalu Olimpijskih igara, dok će ostale takmičarke morati da sačekaju rezultate Grupe B koja počinje u 03.40 časova po našem vremenu.

03.10 - Nakon prvog skoka samo dve atletičarke i to iz Grupe A obezbedile su plasman u finale na osnovu rezultata. To su Tara Dejvis iz SAD sa rezultatom 6,85 metara i Kadi Sanja iz Švedske sa rezultatom 6,76.

03.00 - Šteta, Ivana Španović je prestupila za samo 1,6 centimetara prvi prvom skoku u kojem je imala izvesno daljinu koja je vodi dalje.

Ivana Španović

Foto: Printscreen / RTS

02.46 - Još dve takmičarke su se na osnovu rezultata plasirale u finale bacanja kladiva i tako priključile Aniti Vlodarčik. To su Bruk Andersen iz SAD koja je "dobacila" do tačno 74 metra, dok je Aleksandra Tavernije iz Francuske bacila 73,51 centimetar.

02.31 - Počele su kvalifikacije i u bacanju kladiva, a ono što je interesantno jeste da je Anita Vlodarčik iz Poljske, aktuelna svetska rekorderka u ovoj disciplini, uspela da baci normu za finale već u prvom pokušaju. Došla je do rezultata od 76,99 metara i jedina je učesnica završnice na osnovu rezultata iz prvog hica.

02.15 - Za nešto više od pola časa čeka nas nastup Ivane Španović u Tokiju u kvalifikacijama za finale skoka udalj. Ona će se tamo naći ukoliko zabeleži daljinu veću od 6,75 metara ili se plasira među 12 najboljih u ovoj disciplini.

NAJAVA DANA

 

Nakon nešto slabijeg dana na Olimpijskim igrama u Tokiju tokom subote, svi se nadamo da će nedelja doneti toliko željeni zaokret i uz to novu medalju za Srbiju. Za razliku od prethodnih dana, kada je dosta više sportista iz Srbije bilo na borilištima u Tokiju, tokom današnjeg dana uzdaćemo se u četiri nade.

Led će pokušati da probije Ivana Španović u kvalifikacijama za skok udalj od 02.50 časova, potom nas od 04.15 sati čeka borba Nine Radovanović u četvrtfinalu turnira u boksu u "muva" kategoriji protiv Hsiao Veng Huan, da bi rano ujutru po našem vremenu od 07.30 za stolove izašli stonoteniseri koji će igrati protiv Brazila u osmini finala. Za kraj dana, tu su košarkašice koje će tražiti mesto u četvrtfinalu pobedom protiv selekcije Južne Koreje.

Ispratite ovde i pregled kompletnog rasporeda srpskih sportista za nedelju, 1. avgust na Olimpijskim igrama u Tokiju, a pored toga u ovom blogu pratićemo najzanimljivija dešavanja i sa ostalih borilišta u Zemlji izlazećeg sunca.

Video: Zlatne devojke posetile Telegraf: Milica i Tijana nam otkrile kako su se kovale medalje na OI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miloske

    1. avgust 2021 | 04:33

    Ja ne znam sta su sudije gledale u boksu,ova krakata samo koristi visinu i izbegava borbu,nasa bolja bila sve vreme

  • Saša

    1. avgust 2021 | 11:03

    Zašto nemogu naći tabelu s osvajačima medalja. Zar je to problem napraviti?

  • Cudo

    1. avgust 2021 | 10:01

    OSTAVKE SVIH od Maljkovića do poslednjeg činovnika u OKS.Na šta LICI oprema NASIH olimpijaca?NIGDE VIDLJIVIH oznaka zastave.Pogledajte trenerke plavo pa belo pa crveno,dresovi: prvo crveno pa plavo.Trikoi u plavo crveno sa strane.SRAMOTA.OSTAVKE JOS U TOKIJU I M.. KUCI!!! KPMUNIDTICKA BANDO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA