≫ 

"Obećavam medalju u Parizu, nisam se štedela ni danas": Radovanović zadovoljna prikazanim u Japanu

Njoj su ovo bile prve Olimpijske igre

  • 1
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020 Foto: Tanjug/AP

Nije uspela Nina Radovanović da se domogne plasmana u polufinale boks turnira i tako obezbedi novu medalju za Srbiju. Bolja od srpske bokserke u muva kategoriji bila je Hsiao-Ven Huang, koja je u sudijskom preglasavanju odnela jednoglasnu pobedu (5:0), iako je naša takmičarka naizgled delovala kao ta koja diktira ritam.

Bez obzira na izostanak plasmana u polufinale, Nina nije bila nezadovoljna. Naprotiv, ovo je bilo njeno prvo pojavljivanje na Olimpijskim igrama i odmah je došla do četvrtfinala, što je ogroman uspeh.

- Ovo je prva protivnica koja je toliko radikalno viša od mene. Ja sam pokušavala da nametnem svoj ritam, ali mnogo me opstruisala svojim naslanjanjem, guranjem, držanjem... To mi je oduzelo mnogo energije kad izađem iz klinča, da nastavim odmah agresivno. Mislim da je samo stvar rutine, da mi treba još dva, tri meča ovog tipa, da bih našla način borbe za visoke protivnice. Nije me ugrozila fizički, da smo boksovale ono što je meni poznatije – deset rundi, sigurno bi bio moj meč. Potrebna je neka vrsta adaptacije na celu priču. Dala sam svoj maksimum sigurno, nisam se štedela, ostavila sam srce na ringu. Očigledno treba još malo iskustva, ipak smo mi mladi u ovom olimpijskom boksu - rekla je Radovanović za Mozzart Sport u Tokiju.

Kaže da će već u Parizu pokušati da napadne odličje i usreći sve u našoj zemlji, koji su je pratili i na ovim Olimpijskim igrama.

- Veoma sam zadovoljna, samo učešće ovde za našu zemlju, koja je u povoju kad je ženski boks u pitanju, treba da bude velika privilegija. A samim tim što sam stigla do četvrtfinala, govori da ja mogu, da ne kažem da se kladim, ali da obećam da će Srbija imati olimpijsku medalju u ženskom boksu na narednim Olimpijskim igrama. Ja sam napominjala više puta u medijima da je pik moje forme ta 2024. u Parizu, ali da mi je ovo sjajna uvertira. Super je što sam sve ovo osetila, sada znam na čemu treba da radim, tako da će to onda biti sve briljantno - zaključila je Nina za Mozzart Sport.

Video: Kakav skok! Kraljica Ivana u finalu Olimpijskih igara, Srbija čeka novu medalju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rosa

    1. avgust 2021 | 07:42

    Gospođice Nina, mi smo već sad ponosni sa tobom. Ostaj nam uzdravlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA