≫ 

Džudisti izbačeni sa Olimpijskih igara, jer su razgedali Tokio

Japanci sprovode oštre mere

  • 5
Tokio, Olimpijske igre 2021, ceremonija otvaranja, defile nacija

Foto: Tanjug/AP

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju saopštili su da su izbacili šest osoba sa Igara, među njima su i dvojica džudista iz Gruzije osvajača srebrnih medalja, koji su izbačeni zbog kršenja pravila u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa.

Kako se navodi, suspendovani su džudisti Važa Margvelašvili, koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 66 kilograma i Laša Šavdatuašvili, osvajač srebra u kategoriji do 73 kilograma, pošto su išli u razgledanje grada posle svojih takmičenja.

Džudisti su "jasno i ozbiljno" prekršili pravila protiv korona virusa, a nakon toga ambasada Gruzije u Tokiju izvinila zbog incidenta.

Sa Igara su izbačene još četiri osobe iz SAD i Velike Britanije koje su radile u organizaciji, zbog navodnog konzumiranja kokaina uoči početka takmičenja.

Do sada su organizatori oduzeli osam akreditacija na Igrama, a upućeno je 10 strogih upozorenja, navodi se u saopštenju.

Video: Kako roditelji u Srbiji slave medalje svojih malenih šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zuf

    1. avgust 2021 | 11:53

    Sad Ameri bez zastave i himne posle ovoga.Sramota da samo Rusi stradaju bez dokaza

  • Vodolijax

    1. avgust 2021 | 11:59

    Nema kod Japanaca lile mile........sve je pod konac ali im ne bi bio u koži.......žive kao roboti.........mi smo za njih raj na zemlji.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA