≫ 

Rezime 10. dan OI: Srbija osvojila petu medalju, pobede odbojkašica i vaterpolista

Hvala vam što se uz Telegraf ispratili sva dešavanja iz Tokija za ovaj ponedeljak, 2. avgust

  • 13
Milenko Sebić

Foto: Tanjug/AP

NAJVAŽNIJE VESTI

 

*Kina osvojila četiri zlata za pola sata u Tokiju!

*Milenko Sebić je osvojio bronzanu medalju u disciplini 50 metara MK puška trostav, petu za Srbiju na OI. Opširnije >>> OVDE.

*Odbojkašice Srbije obezbedile su drugo mesto u grupi pred četvrtfinalne okršaje, pobedom protiv Južne Koreje u tri seta

*Milica Novaković druga u repasažu, sutra se bori za veliko finale kajaka na 200 metara

*Bojan Zdelar zauzeo drugo mesto u kvalifikacionoj grupi na 1000 metara u kajaku, ide u polufinale!

*Poraz Kadžaje već u osmini finala turnira u rvanju, Amerikanac ga savladao veoma lako

*Miltaidis Tentoglu osvojio je zlatnu medalju u finalu skoka udalj rezultatom 8,41m, identičnim kao drugoplasirani Kubanac, Huan Manuel Ečeverija

*Vaterpolisti Srbije ubedljivo su savladali ekipu Crne Gore i sa trećeg mesta otišli u četvrtfinale

Završen je 10. dan takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ovaj dan ponovo nam je vratio osmeh na lice jer je "upucana" još jedna medalja.

Učinio je to Milenko Sebić u disciplini trostav puška 50 metara, kada se u fiišu domogao bronzane medalje.

Odbojkašice su lako pobedile Južnu Koreju, a kajakaši su prošli u polufinala. Takođe, vaterpolisti su u derbiju grupe pobedili Crnu Goru.

TOK DANA:

 

15.30 Hrvatska atletičarka Sandra Perković nije uspela da se domogne treće zlatne medalje na OI, pošto je zauzela 4. mesto u bacanju diska. Ona je prethodno u Riju i Lonodnu osvajala zlatne medalje.

14.20 - Svetski rekorder na 400 metara Vejd van Nikerk nije uspeo ni da se plasira u finale, odnosno da obezbedi šansu za odbranu zlata iz Rija. Južnoafrikanac je bio tek peti u trećoj polufinalnoj grupi sa vremenom 45.13 sekundi.

 

13.55 - Poljska je izdala "humanitarnu vizu" beloruskoj atletičarki Kristini Cimanuskoj, izjavio je zamenik poljskog ministra inostranih poslova Pavel Jablonjski. Jablonjski je rekao da će Cimanuskoj biti pružena sva neophodna podrška u Poljskoj, piše Rojters.

13.25 - Kubanac Luis Alberto Orta Sančez iznenadio je dvostrukog svetskog šampiona Japanca Keničira Fumitu i u finalu slavio rezultatom 5:1 u konkurenciji do 60 kilograma, grčko-rimskim stilom. Ovo je prva medalja u rvanju za Kubu u Tokiju. Bronzu uzimaju Serghej Jemelin iz Rusija i Sailike Valihan iz Kine.

12.00 - Odbojkašice Srbije će ime protivnika u četvrtfinalu saznati od 14 časova za kada je zakazan žreb. Potencijalni rivali su Italija ili Turska.

Olimpijske igre 2020, Tokio, odbojkašice Srbije, ženska odbojkaška reprezentacija

Foto: Tanjug/AP

11.55 - Fudbalerke Kanade prve su finalistkinje turnira u Tokiju! One su savladale Amerikanke u polufinalu rezultatom 1:0 pogotkom Džesi Fleming u 74. minutu. Kanađanke će se za zlato takmičiti protiv boljeg iz susreta Australije i Švedske.

11.40 - Kina je oborila svetski rekord u biciklizmu u timskom sprintu sa vremenom 31.804 sekunde. Inače, ova zemlja je samo u proteklih pola sata uzela čak četiri zlatne medalje! Pored biciklista, zlato su osvojili Žoju Vang u dizanju tegova (žene), Žang Čandong u streljaštvu i Liju Jang u gimnastici!

 

11.25 - Srbija po medaljama premašila uspeh iz Londona, može li da "padne" i Rio?

11.15 - Beloruska ambasada u Tokiju uputila je zvaničan zahtev japanskim vlastima za informacije o atletičarki Kristini Timanovskoj, koja je odbila da se ukrca na let za Belorusiju i zatražila azil u Evropi. Opširnije o njenom slučaju čitajte OVDE

10.51 - Američka gimnastičarka Simon Bajls nastupiće u sutrašnjem finalu na gredi. Podsećanja radi, nije se takmičila u višeboju zbog psihičkih problema, a prethodno je posle jedne discipline odustala i u ekipnom višeboju.

10.40 - BRAVO MILENKO! Sebić je osvojio bronzu u disciplini u disciplini 50 metara MK puška trostav, i to posle sjajnih hitaca koje je imao u finišu!

 

10.35 - Šerbačević i Kuliš su završili takmičenje, Sebić se bori za treće mesto sa Norvežaninom Hegom.

10.31 - Sebić sada zauzima četvrtu poziciju nakon što je Ukrajinac Kuliš kažnjen i prebačen na osmu poziciju. Razlog - nije na vreme stigao da ispali metke.

10.23 - Milenko Sebić je daleko od medalje, trenutno zauzima 5. mesto.

09.58 - Posle odličnih prvih hitaca, Sebić je u međuvremenu pao na petu poziciju.

09.52 - Milenko Sebić je drugi posle prve serije. Kinez Žang je ispred njega.

09.22 - Kada smo već kod streljaštva, danas je već održano jedno finale - na 25 metara MK pištoljem. Pobedu je odneo Žan Kikampua iz Francuske, srebro je pripalo Lerisu Pupu sa Kube, dok je bronzani Jehong Li iz Kine.

09.10 - Podsećamo vas još jednom da naš Milenko Sebić puca za medalju u disciplini 50 metara MK puška trostav od 09.50 časova. Prenos je na RTS 1!

08.39 - Prethodna noć donela nam je neverovatnu završnicu jedne trke u atletici. U njoj je učestvovala holandska atletičarka, Sifan Hasan koja je na 300 metara pred cilj pala na zemlju, ali je uspela da trijumfuje! Pogledajte kako je to izgledalo OVDE.

08.20 - Danas se igraju poslednje utakmice grupne faze u ženskoj košarci. Dame iz SAD uspele su da pobede Francusku, koja je pružila solidan otpor (93:82), ali ništa više od toga. Amerikanke su potencijalne protivnice Srbije u četvrtfinalu.

08.06 - Na kraju, veoma ubedljiva pobeda Delfina protiv Crne Gore (14:6), koja znači da su naši momci treći u grupi. Opširnije o tome pročitajte OVDE.

07.31 - Vaterpolisti Srbije na poluvremenu vode sa ubedljivih 8:2 protiv reprezentacije Crne Gore!

07.28 - Inače, naš drugi takmičar u streljaštvu u disciplini 50 metara puška trostav, Milutin Stefanović zauzeo je 23. mesto sa 1164 upucana kruga. Imao je 12 manje od osmoplasiranog Belorusa, koji se poslednji domogao finala.

07.25 - Odbojkašice SAD su posle preokreta savladale Italiju u Grupi B na Olimpijskim igrama u pet setova. Deluje da smo sve bliži tome da rivalke naših devojaka u četvrtfinalu budu upravo Italijanke.

07.05 - BRAVO, BRAVO, BRAVO! Milenko Sebić je u finalu Olimpijskih igara u disciplini 50 metara puška trostav! Za medalju se bori od 09.50 časova, a u kvalifikacijama je bio četvrti sa krugom manje od trećeplasiranog Jon-Hermana Hega! U poslednjih 10 metaka imao je 98/100, što ukupno daje 1180 krugova! Opširnije možete pročitati OVDE.

06.45 - Pucao je Sebić ponovo 96/100, sada je šesti. Ako bude pucao 96 krugova i u poslednjem krugu, verovatno će se naći u finalu, mada to nećemo moći da znamo dok svi ne završe. Svakako, bilo bi lepo da Milenko sada ima bar 99 krugova i tako obezbedi mesto u borbi za medalje.

06.44 - Mihail Kadžaja se neće naći u repasažu u kategoriji do 97 kilograma, pošto je Ganđelo Henkok poražen već u četvrtfinalu od Poljaka, Tadeuša Mihalika rezultatom 4:5.

06.33 - Ponovo nešto slabiji Sebić, imao je 96/100, ali i dalje zauzima petu poziciju, koja vodi dalje. Prema nekim projekcijama, biće dovoljno da ima rezultat 1181 ili bolji na kraju kvalifikacija za plasman u finale.

06.15 - Možemo da budemo jako, jako zadovoljni kako puca Milenko Sebić. Imao je 97/100 iz prvih deset hitaca u stojećem položaju. I dalje zauzima drugo mesto!

06.04 - Grčka je lako savladala SAD u drugoj utakmici vaterpolo turnira (14:5). Sledi meč koji nas ubedljivo najviše zanima - onaj između Srbije i Crne Gore koji počinje za nešto manje od sat vremena u 07.00 časova.

05.52 - Nestrpljivo čekamo da Milenko Sebić počne da gađa u poslednjem, stojećem položaju. Za sada ima tri kruga prednosti u odnosu na devetoplasiranog takmičara, a podsećamo da prvih osam ide dalje u veliko finale i borbu za medalju.

05.31 - Atletska takmičenja za ovo jutro okončana su trkom na 100 metara sa preponama za žene, gde je zlatna medalja pripala Portorikanki, Džasmin Kamačo-Kvin (12,37 sekundi), druga je bila Kendra Herison iz SAD (12,52 sekunde), a bronza je završila u rukama Megan Taper sa Jamajke (12,55 sekundi).

05.30 - Pa šta reći drugo nego - svaka čast! Milenko Sebić je pogodio samo jednu devetku iz 40 pokušaja iz ležećeg položaja! I dalje zauzima drugo mesto iza Henrika Larsena, koji je sa druge planete ovog jutra. Ali naš strelac gazi ka finalu, to je najvažnije!

05.22 - Fantastični Milenko Sebić! Da ne ureknemo, ali sve ide ka novom finalu u streljaštvu. On trenutno zauzima drugo mesto na polovini pucanja iz ležećeg položaja, gde za sada ima sve desetke iz 20 hitaca. Bravo!

Milenko Sebić

Foto: olympics.org / Printscreen

05.09 - Bravo! I Milica Novaković ide u polufinale kajaka, zauzela je drugo mesto u četvrtfinalu sa vremenom 41,340 sekundi i prva pozicija joj je izmakla u foto-finišu, ponovo za svega tri stotinke. Ovoga puta to ne boli, jer svakako ide dalje. Opširnije o tome pročitajte OVDE.

05.07 - Dobre vesti stižu iz streljane. Milenko Sebić posle pozicije u čučnju zauzima sedmo mesto u kvalifikacijama u disciplini 50 metara puška, tri pozicije. Drugi takmičar, Milutin Stefanović je na 26. mestu.

05.05 - U međuvremenu je okončano takmičenje u skoku udalj, a promena nije bilo na vrhu. Zlato je pripalo upravo Miltaidisu Tentogluu iz Grčke, pošto je Huan Manuel Ečeverija prestupio u poslednjoj seriji. Njemu ide srebro, iako je imao istu dužinu (8,41 metar). Bronza takođe ide na Kubu, Majklu Masu skokom od 8,21 metar. Opširnije o tome pročitajte OVDE.

04.55 - Ispao je Kadžaja već u osmini finala. Amerikanac je jednostavno bio prejak za našeg takmičara i na kraju je slavio sa 5:1. Opširnije o tome možete pročitati OVDE.

04.50 - Ne izgleda dobro po Mihaila Kadžaju u rvanju. Posle prve runde gubi sa 0:5, a njegov protivnik Ganđelo Henkok deluje znatno bolje.

04.43 - Kakva drama u skoku udalj! Grk, Miltaidis Tentoglu skočio je 8,41 metar baš kao Huan Manuel Ečeverija, ali je zbog boljeg drugog skoka (8,11 metar) preuzeo prvo mesto u poslednjoj seriji. Preostalo je da skaču još samo Kubanci.

04.20 - Gotove su kvalifikacije u drugoj grupi u bacanju kladiva u muškoj konkurenciji. Tamo je najbolji rezultat imao Vojćeh Novicki iz Poljske rezultatom 79,78 metara, pratio ga je Rudi Vinkler iz SAD sa 78,81 metar, dok je Ejvind Henriksen bacio nacionalni rekord Norveške rezultatom 78,79 metara. Samo njih trojica su izborila direktnu normu da idu dalje u finale. Ali pošto iz prve grupe imamo samo dva takmičara sa rezultatom preko 77,50 metara, to znači da će još sedam na osnovu preostalih rezultata otići dalje.

04.15 - Bronazna iz trke na 100 metara, Šerika Džekson nije se plasirala ni u polufinale trke na 200 metara! Razlog? Usporila je prerano pre cilja, misleći da je već odnela pobedu... Neverovatan propust Jamajčanke.

04.06 - Trenutno smo na polovini takmičenja u skoku udalj i imamo velike promene na čelu! Trenutno su prva dva Kubanca, a Huan Manuel Ečeverija skočio je čak 8,41 metara u prošloj seriji. Majkel Maso je ostao na 8,21 metar i drži drugo mesto, dok je Miltaidis Tentoglu prestupio dva puta posle skoka od 8,11 metara iz prve serije i sada je treći.

04.01 - Mađari su uspeli da ispuste dva gola prednosti u prvoj vaterpolo utakmici dana protiv Italije i tako da samo dodatno zakomplikuju stanje u grupi sa kojom treba da se ukrsti naša selekcija u četvrtfinalu. Na kraju je bilo nerešeno - 5:5.

03.49 - Sjajne vesti iz kajaka! Bojan Zdelar plasirao se direktno u polufinale u trci na 1000 metara vremenom 3:45,074 zauzevši drugo mesto u svojoj grupi. Ispred njega je bio samo Belorus, Ale Jurenija sa vremenom 3:43,444, a treba istaći da se naš momak dugo držao rame uz rame sa njim. Opširnije o tome možete pročitati OVDE.

 

03.38 - Počelo je finale u skoku udalj u muškoj konkurenciji. Posle prve serije, prvo mesto drži takmičar sa Kube, Majkel Maso sa rezultatom 8,21m, a drugo mesto pripada Grku, Miltijadisu Tentogluu sa skokom 8,11 metara. Treći je Huan Migel Ečeverija sa Kube sa rezultatom 8,09 metara.

03.20 - Srbija je ubedljivo savladala Južnu Koreju u poslednjem kolu grupne faze odbojkaškog turnira za žene! Izrabranice Zorana Terzića dobile su i treći set rezultatom 25:15, za konačnu pobedu od 3:0 u setovima (25:18, 25:17, 25:15). Opširnije o tome možete pročitati OVDE.

 

03.17 - Dobili smo potvrdu da će Milica Novaković nastupiti u drugoj četvrtfinalnoj trci koja startuje od 05.07 časova. Nadamo se da će se tada naći među dve prvoplasirane, pošto je veliki favorit za tako nešto i smeštena je u četvrtu stazu.

03.01 - Kakva šteta! Milici Novaković je direktan plasman u polufinale kajaka na 200 metara izmakao za samo tri stota dela sekunde. Ona će kroz četvrtfinale tražiti plasman dalje. Opširnije o tome možete pročitati OVDE.

02.53 - Lepe vesti stižu iz Arijake Arene, gde su naše odbojkašice upravo obezbedile drugo mesto u svojoj grupi. Osvojile su drugi set, koji im je bio dovoljan za poen koji ih odvaja od Korejki na tabeli. Naše devojke su ovaj deo igre dobile rezultatom 25:17.

02.49 - Gotove su kvalifikacije u Grupi A u bacanju kladiva za muškarce, a promena nije bilo. Samo su Bigo i Kokan ostvarili normu, dok će drugi morati da čekaju da vide šta će uraditi takmičari iz druge grupe koja baca nešto kasnije.

02.34 - Inače, u toku su i kvalifikacije u atletici u bacanju kladiva za muškarce i nakon prve dve serije u Grupi A samo dva takmičara imaju normu za finale. To su Kentan Bigo iz Francuske (78,73m) i Mihajlo Kokan iz Ukrajine (78,36m). Samo oni koji prebace 77,50 metara imaju sigurno mesto u završnici, ostali zavise od rezultata drugih takmičara iz Grupe B koja baca nešto kasnije. Ukupno 12 njih prolazi dalje.

02.23 - Odbojkašice Srbije na dominantan način su osvojile prvi set protiv Južne Koreje. Nakon slabijeg starta i tri vezana poena za Korejke, izabranice Zorana Terzića nanizale su devet poena i preuzele kontrolu za 25:18.

NAJAVA DANA

 

Jučerašnji dan na Olimpijskim igrama doneo nam je polovičan uspeh srpskih sportista. Košarkašice su ubeležile pobedu, Ivana Španović se skokom od 7,00 metara našla u finalu svoje discipline, dok su stonoteniseri i Nina Radovanović poraženi. Današnji dan biće utoliko bogatiji što se tiče nastupa srpskih sportista, pošto ćemo gledati dve reprezentacije uz petoro individualnih učesnika u različitim sportovima.

Program otvaraju odbojkašice koje već od 02.00 sata po našem vremenu, odnosno od 09.00 po lokalnom igraju protiv reprezentacije Južne Koreje za drugo mesto u grupi. Samo sat vremena kasnije gledamo Milicu Novaković u kajaku na 200 metara, a potom i Bojana Zdelara na 1000 metara oko 03.45 časova po srpskom vremenu.

Gotovo paralelno će na borilišta strelci, Milenko Sebić i Milutin Stefanović, zajedno sa Mihailom Kadžajom u rvanju. Njihova nadmetanja zakazana su za 04.30 časova. Prva dvojica će učestvovati u kvalifikacijama u disciplini 50 metara puška, trostav, dok će Kadžaja krenuti ka medalji u kategoriji do 97 kilograma.

Taman kada za većinu počinje nova radna nedelja, od 07.00 časova će nastupiti vaterpolisti koji idu na Crnu Goru u komšijskom okršaju. Nešto kasnije tokom dana bismo ponovo mogli da gledamo Kadžaju u borbama za medalje, naravno, ako se njih domogne.

Video: Kakav dan: Evo zašto su košarkašice jurile plus 6 i otkud dva zlata u skoku u vis!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA