≫ 

Holandska atletičarka pala na 300 metara pred cilj, pa pretekla sve ostale i pobedila u trci!

Sifan Hasan je favoritkinja za zlato na 1500 metara

  • 3
Sifan Hasan, 1500m, Doha 2019

Foto: AP/Tanjug

Ako je bila neophodna potvrda spremnosti za Sifan Hasan, svi ljubitelji atletike su je danas dobili. Holandska atletičarka došla je sa velikim ambicijama u Tokio, cilj joj je bio da se dokopa medalje na 1.500, 5.000 i 10.000 metara i vrlo lako je moglo da se desi da se san završi već u kvalifikacionoj grupi prve trke.

Naime, Holanđanka je pala na zemlju na samo 300 metara pre cilja, nakon što se jedna druga takmičarka saplela. Hasan je naletela na nju i očas posla je pala na poslednju poziciju. Činilo se da nema teoretske šanse da uopšte uđe u finale.

Ali ona se pridigla i krenula kao brzi voz da juri takmičarke po stazi. Na veliko zaprepašćenje, uhvatila je veliku većinu već na 200 metara do kraja, a onda je krenula u trk za odbeglim takmičarkama na prva četiri mesta. Pojačala je tempo i u ciljnoj ravnini je bila poravnana sa ostalima.

U foto-finiš završnici, Hasan je čak uspela da pobedi sa vremenom 4:05,17! Nije se nadala da će utrošiti ovoliko energije danas, ali je ipak obezbedila plasman u polufinale, gde će voditi više računa nakon ovog incidenta.

>>> Derbi četvrtfinala Olimpijskih igara odigraće Španija i američki drim tim u utorak rano ujutru, u 06.40. Pokazalo se da Amerikanci nisu nepobedivi, a videćemo hoće li Furija to iskoristiti. Kvota na Špance je 6,45, a na SAD 1,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Španija - SAD.

Uostalom, pogledajte kako je to izgledalo...

 

Video: Kakav dan: Evo zašto su košarkašice jurile plus 6 i otkud dva zlata u skoku u vis!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA