Svečanom ceremonijom zatvorene Paraolimpijske igre u Tokiju, Srbija osvojila ukupno šest medalja

Došli smo do dva zlata, tri srebra i jednu bronzu

  • 0
Paraolimpijske igre, Tokio Foto: Tanjug / AP

Ceremonijom svečanog zatvaranja na Olimpijskom stadionu u Tokiju spuštena je zavesa na još jedne Paraolimpijske igre. Zastava je tradicionalno predata Parizu koji će biti naredni domaćin.

Na ovom svečanom događaju, zastavu naše zemlje nosio je Laslo Šuranji, koji je u Tokiju osvojio srebrnu medalju u disciplini vazdušna puška na 50 metara, SH1.

Naša zemlja je ove igre završila na ukupno 45. mestu na listi medalja. Srpski paraolimpijci osvojili su ukupno dva zlata, tri srebra i jednu bronzu.

Oba najsjajnija odličja pripala su Draganu Ristiću, koji je prvo uspeo da se domogne zlata u disciplini vazdušna puška 10 metara miks, a potom je oborio i svetski rekord u disciplini vazdušna puška 50 metara, SH2.

U istoj kategoriji je naš Zdravko Savanović bio srebrni, dok je još jedno drugo mesto na podijumu i ovo odličje ugrabio Željko Dimitrijević u bacanju čunja, klasa F51.

Prvu medalju na ovim igrama obezbedile su nam stonoteniserke. Ona je bila bronzana, a pripala je Borislavi Perić-Ranković i Nadi Matić, koje su se nadmetale u dublu.

Video: Dočekan najtrofejniji paraolimpijac Željko Dimitrijević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA