Prlainović: Da budemo ovako sigurni protiv Grka i idemo u polufinale!

Srpski vaterpolisti u petak igraju meč za prvo mesto u grupi

  • 0

Vaterpolisti Srbije nastavljaju svoj put ka odbrani trona Svetskog prvaka. Posle razbijanja Južne Afrike, pali su i Španci sa 11:5, koji doduše imaju podmlađen sastav.

Sledeći duel je sa Grcima u petak od 10.15 sati, a pobednik tog duela zauzeće prvo mesto u grupi, pred nastavak takmičenja.

Posle utakmice, srpski vaterpolisti su rekli da mogu još bolje.

Naša prva prava utakmica na šampionatu. Bitna pobeda koja nas vodi ka cilju, prvom mestu u grupi. Ritam je za sada dobar ali sam ubeđen da će iz dana u dan biti sve bolji. Moglo je i da bude drugačije ali smo na vreme našli igru za njih i posle 5:1, sve je bilo rešeno – rekao je Milan Aleksić.

Andrija Prlainović je preokrenuo rezultat:

Malo smo se pribojavali ovakve utakmice. Ipak mladi su i treba im vremena da nam se približe. Osim početka nismo imali probleme. Raduje me dobra igra. Za ovaj trenutak sve je kako treba. Da budemo ovakvi protiv Grka i imam siguran put do polufinala.

Foto: Tanjug/AP

Kapiten Filipović je čestitao ekipi:

– Pre svega na odbrani. Imali smo strpljenja da sačekamo naše šanse. Dobili smo prednost, uvećavali je do kraja a moglo je i više golova da bude u njihovoj mreži. Veoma dobra realizacija igrača više. Moramo da popravimo realizaciju iz pozicionog napada. Treba nam još vremena da sve stvari postavimo na svoje mesto.

(Telegraf.rs/vaterpolovesti.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA