FILIPOVIĆ: Mi sada nemamo samo rivale u bazenu, nego i van njega!

Srbija je očigledno postala svima ''trn u oku''

  • 10

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović čestitao je ekipi i stručnom štabu na pobedi protiv Grčke i osvojenoj bronzi na Svetskom prvenstvu.

Međutim, on se još jednom dotakao suđenja na ovom šampionatu.

>>> VATERPOLISTI POSLE BRONZE: Neko sa strane je mogao da organizuje meč kako njemu odgovara!

- Uvek smo zajedno i kada padamo i kada se dižemo. Bitno je da smo nastavili seriju, ostali u vrhu.Bili smo sami bez pomoći i moramo da budemo spremni da ans to čeka. Zato ćemo raditi na mentalitetu podićni nivo igre da ne zavisimo od drugih. Nemamo sada samo rivala u bazenu već je to šira priča. Treba biti skroman, bronza nije mala stvar. Srećni smo zbog uspeha, medalja je podstrek i opomena za naredni period. Grešili smo protiv Hrvatske i nije bilo lako podići se posle takvog meča. Verovali smo u sebe i od prvog sekunda pokazali da više želimo pobedu od Grka - jasan je bio Filipović.

Foto: VSS/UNIQA

Dušan Mandić je dodao:

- Zadovljan sam bronzom svakako. Ispravili smo ovu grešku koju smo imali u polufinalu i ostvarili smo naš neki lični cilj. Mnogo bi bilo da smo izgubili dve utakmice zaredom. Ova ekipa ima kvalitet. Okliznuli smo se u polufinalu, ali ništa strašno, osvojili smo bronzu i zadovoljni smo.

Stefan Mitrović:

- Pokazali smo da smo definitvno najjači kad je najpotrebnije. U polufinalu smo popustili u segmentu igre po kom smo najprepoznatljiviji, a to je odbrana. Nekako smo non stop pričali kako se spremamo na taj poraz koji će neminovno doći posle silnih uspeha, ali koliko god da je došao u nekom nezgodnom trenutku pokazali smo da možemo da se uzdignemo kad je najbitnije. Za nas 13 igrača u bazenu, i verujem za moge ljude koji nas podržavaju, ova bronza sija kao zlato iz mnogo razloga. Najzadovljniji sam kad ovako sa uživanjem možemo da igramo, od prvog do poslednjeg minuta. Ne bih komentarisao suđenje niti prvenstvo, ali finale će svakako biti zanimljivo, a mi ćemo da počnemo odmah da slavimo.

- Ključ utakmice, je bila naša veća agresivnost. Ne kažem da protiv Hrvatske nismo ušli agresivno, jednostavno oni su bili bolji u tom trenutku. Nama je kontinuitet medalja izuzetno bitan. Isto tako, rekli smo da niko nama ne može da stvori toliki pritisak, koliko mi sami možemo sami sebi. Mislim da je i to bio neki mali kamen spoticanja u polufinalu, ali definitvno smo se u meču sa Grčkom uzdigli i pokazali zašto smo šampioni. Zaista za mene ova bronza sija kao zlato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA