Hrvati razočarani nagradama za vaterpoliste: Srbi dobijaju pet puta više

Mediji u komšiluku u neverici zbog neadekvatnog tretmana države prema svetskim prvacima posle titule u Budimpešti

  • 8

Posle euforije do neba zbog uspeha hrvatskih vaterpolista na svetskom prvenstvu u Budimpešti, gde su "barakude" uzele zlato, mediji u komšiluku su se vratili u realnost sa jednim pitanjem: zbog čega je država sa tako malo novca nagradila heroje iz Budimpešte?

Slobodna dalmacija piše da su izabranici selektora Tucka dobili "mizernih" 45.000 kuna po čoveku za osvajanje svetskog zlata.

- Selektor Ivica Tucak i njegovi vaterpolisti dobiće svaki po 45 hiljada kuna nagrade za osvojeno zlato na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Običnom čoveku ta se cifra možda čini velika, ali ako je uporedimo s našim susedima i glavnim konkurentima u bazenu onda ćemo videti da je nedovoljna - konstatuje autor teksta.

>>> Lep gest hrvatskih vaterpolista i njihovog premijera na dodeli medalja: Srpski vaterpolisti su znali da uzvrate! (VIDEO)

Dalje, ovaj list piše da je "barakudama" novac zadnji na pameti, o njemu niko i ne priča, ali su verovatno i oni sami očekivali više. Ili se barem nadali.

Ipak, nagrada nije iznenađenje, jer je ranije država uredbom odredila nagrade za uspehe svih sportista, tako i vaterpolista.

- Ovako na snazi ostaje odluka propisana Vladinom uredbom o kriterijumima za dodeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska dostignuća, što je za hiljadu kuna po glavi manje nego što su vaterpolisti dobili lani za olimpijsko srebro u Rio de Žaneiru. Članovi stručnog štaba će među sobom podeliti 72 hiljade kuna.

- A sad pazite naše susede. I glavne konkurente - napominje se u tekstu.

- Mađari, koje su Hrvati pobedili u finalu SP-a, za zlato bi navodno dobili 50 hiljada evra po glavi, a Srbi, koje smo porazili u polufinalu, po 30 hiljada. Čak bi i za osvojeno srebro i bronzu Mađari i Srbi trebali dobiti više nego Hrvati za zlato. Eto koliko se u tim zemljama cene medalje s velikih takmičenja, a koliko u nas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA