≫ 

Sportski izazov OKS-a pripao je Pirotu (FOTO)

Sportski izazov organizuje se sa ciljem da građane Srbije podstakne na redovno bavljenje sportom

  • 0

U Zaječaru i Pirotu održan je “Sportski izazov” u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, a uz podršku kompanije Coca-Cola, iz koga je kao pobednik izašao Pirot.

U ovom gradu je vežbalo 3,620 građana, što čini 6,25% od ukupnog broja stanovništva, a u Zaječaru 2,983 građana, što čini 5,02% od ukupnog broja stanovništva.

Vežbačima Zaječara podršku je pružao svetski šampion u džudou Nemanja Majdov, a građanima Pirota koji su uzeli učešće u Sportskom izazovu olimpijski vicešampion u kajaku Milenko Zorić.

Sportski izazov organizuje se sa ciljem da građane Srbije podstakne na redovno bavljenje sportom. Veliki broj aktivnih takmičara, rekreativaca, ljubitelja sporta i članova različitih sportskih organizacija, kako u Pirotu, tako i u Zaječaru učinili su ovaj Sportski izazov uspešnim. Učešće u Sportskom izazovu podrazumevalo je uključenje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost na 15 minuta.

Foto: Promo

Predsednik OKS Božidar Maljković je zajedno sa košarkaškim trenerom i rođenim Piroćancem Svetislavom Karijem Pešićem otvorio četvrti Sportski izazov, a njegov dolazak u ovaj grad izazvao je ogromnu pažnju dece i sportista iz Pirota. Predsednik Maljković je čestitao stanovnicima oba grada, obzirom da su pokazali zavidan sportski duh i poštovanje olimpijskih vrednosti.

- Kao i uvek u sportu, neko je i danas morao da pobedi i ja čestitam gradu Pirotu na zasluženoj pobedi. Ipak, danas je mnogo važnije od pobede bilo uraditi nešto za sebe i za svoj grad, a to su stanovnici i jednog i drugog grada učinili time što su danas vežbali za pobedu svog grada. Olimpijsko geslo kaže da je važno učestvovati, a građani i Pirota i Zaječara su to danas na najbolji mogući način i dokazali.

Foto: Promo

Pomoćnik gradonačelnika Pirota Bojan Ranđelović zahvalio se svojim saradnicima koji su prethodnih dana pomogli u organizaciji, svim građanima koji su vežbali i posebno Milenku Zoriću koji je Pirotu doneo sreću.

Kapiten pobedničkog grada nije krio zadovoljstvo pobedom:

- Veoma sam zadovoljan, jer je mnogo građana došlo da se oproba u različitim sportovima. Ovaj grad stvarno ima mnogo sportova da ponudi. Danas su svi došli da se pokažu, a ja sam ponosan na njih što smo uspeli da pobedimo Zaječar.

Građani Zaječara i Pirota su se u velikom broju priključili igri “Potraga za blagom”, u sklopu koje je trebalo da ispune niz zadataka i pronađu istaknute lokacije u svojim gradovima, a kompanija Coca-Cola je paketima njihovih proizvoda nagradila najbrže ekipe. Najbrojnija škola danas je bila Osnovna škola "Vuk Karadžić", a ovoj školi Coca Cola je poklonila lopte.

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima među kojima je i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Koka Kola kompanija je i najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Foto: Promo
Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA