Vojvodina na korak od Lige šampiona!

Novosađani slavili maksimalnim rezultatom u Spensu

  • 1

Odbojkaši Vojvodine pobedili su ekipu Tuluza u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona rezultatom 3:0, po setovima 25:22, 25:23, 25:21.

Novosađanima će u revanš meču u Francuskoj biti potrebna dva dobijena seta kako bi se plasirali u elitno evropsko društvo.

Raspoloženi su bili igrači Vojvodine, "tukli" iz svih oružja, ali su imali i pomoć protivnika koji je napravio veliki broj grešaka.

Iako je pobeda ostvarena bez izgubljenog seta, daleko od toga da sa druge strane mreže nije bio ozbiljan rival. Vojvodina je koristila svoje šanse, a igrači Tuluza su grešili u bitnim trenucima.

Tako je bilo i u drugom setu, jedinom koji bi se mogao nazvati neizvesnim, koji su gosti iz Francuske praktično poklonili Voši.

Najefikasniji u ekipi iz Novog Sada bili su David Mehić i Božidar Vučićević sa 12 poena, dok su Bruno Temponi sa 15, Luka Bašić sa 13 i Anres Viljena sa 11 poena pravili najviše problema Vojvodini.

Prema pravilima evropske odbojkaške federacije, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda, ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija dva boda, a poraženi jedan.

U slučaju da obe ekipe posle dve utakmice imaju isti broj bodova, konačnog pobednika će odlučiti 'zlatni set' (do 15 poena), koji bi se odigrao odmah po završetku revanša.

Nadamo se da do toga neće doći i da će se srpski predstavnik posle revanša 12. novembra direktno plasirati u Ligu šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Казанџија

    9. novembar 2017 | 00:23

    Браво вошо само напред

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA