≫ 

VELIKI ARPAD ŠTERBIK DONEO ŠPANCIMA ZLATO: Crvena furija oduvala Švedsku čim je legenda stala na gol (FOTO) (VIDEO)

Došao je iznenada na Evropsko prvenstvo i na kraju je svojim odbranama doneo preokret i istorijsko zlato Španiji

  • 9

Rukometna reprezentacija Španije osvojila je svoje prvo istorijsko zlato na Evropskom prvenstvu, pošto je u finalu slavila sa 29:23! Junak je bio Arpad Šterbik, nekadašnji golman naše reprezentacije, koji je sasvim nenadano došao na prvenstvo.

Stao je na gol u drugom poluvremenu i ''spustio roletnu'' Šveđanima, koji u prvih 15 minuta nastavka nisu mogli da se sastave i postigli su svega jedan gol. Upravo tada je meč i prelomljen, a Šterbik je na kraju meč završio sa 8 odbrana za vreme koliko je proveo na golu.

Crvena furija je bila furiozna u finalu protiv Švedske, naročito u drugom poluvremenu! Iako su Španci na poluvremenu gubili sa 14:12, u drugom delu igre na terenu je postojao samo jedan tim.

Španija je napravila seriju 7:1 u 15 minuta drugog poluvremena. Tada je Arpad Šterbik stao na gol i bio je neprelazna prepreka za Švedsku, koji su uspeli da postignu tek jedan gol i omogućili Špancima da naprave ključnu seriju i da prelome meč.

Foto: AP/Tanjug

Do kraja je bilo samo pitanje kojim će rezultatom Španija osvojiti zlato. Kasnije su Šveđani uspeli da postignu 23 golova i da donekle ublaže poraz.

Španiji je ovo 7. medala sa Evropskog prvenstva, ali tek prva zlatna. Imaju prethodno 4 srebra i dve bronze.

U redovima Španije najefikasniji su bili Balager i Sole sa po pet golova, dok su Entreruios, Dujšebaev i Arino posigli po četiri.

Kod Šveđana su se istakli Nilsen sa 5 i Ekberg sa četiri pogotka, dok je Apelgrin imao 15 odbrana, ali većinu njih u prvom poluvremenu.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

VIDEO: Svima će sigurno nedostajati seksi čirlidersice koje su oduševile sve tokom EP u Hrvatskoj

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trig

    28. januar 2018 | 22:08

    Mozda je veliki golman, ali je mali covek.

  • Rici77

    28. januar 2018 | 22:33

    Kod nas je rasulo u savezu i ekipi. Nije ni cudo sto igraci odlaze da igraju za druge reprezentacije!!! Cestitke Arpade

  • DEX

    28. januar 2018 | 23:17

    Kao dobar golman u dobrom klubu se mogao ostvariti i igrački i finansijski ali preći pod drugu zastavu je izdaja i sramota. Mozemo mi da mrzimo i vlast u zemlji i u savezima ali mi smo ono sto jesmo i sto nam je zapisano u genima a to sto uzmemo pasos i sto mislimo da smo neko drugi samo je zavaravanje. Mislim da drzava treba posebno da se zahvali onima koji je se stide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA